WOLFF: Moja nova triletna pogodba je NESPORAZUM

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2020 .

Ena izmed dolgotrajnih zgodb letošnje sezone je bila tudi prihodnost Tota Wolffa pri Mercedesu, saj se je njegova aktualna zaključi konec letošnjega leta. Velki del sezone je preživel z ocenjevanjem svojih možnosti in njegov glavni strah je bil, je postal dober in ne več velik v osebi, ki je vodila Mercedes do tega uspeha.

Toda v petek, 18. decembra, so srebrne puščice, ki so v svoj regal dodale še dva nova pokala za oba letošnja naslova, objavili dve zelo pomembni stvari. Prva je bila prestrukturiranje lastniških deležev v ekipi, kjer imamo sedaj tri enakovredne lastnike po 33,3 odstotka in to so koncern Daimler, Toto Wolff in zdajšnji sponzor Ineos. Druga stvar je bila prihodnost Tota Wolffa, v izjavi Mercedesa pa je pisalo: “Po novi delniški strukturi bo Toto Wolff še tri leta opravljal vlogo šefa in izvršnega direktorja ekipe, kjer bo vodil izvršne operacije podjetja in ekipe. Pozneje bo imel priložnost za prehod na novo izvršilno funkcijo v organizaciji, ko se bo odločil, da je za to pravi čas.

Toto Wolff je dejal, da se z Mercedesom ni vezal za nova tri leta, temveč za celo življenje, saj lahko po treh letih vodenja ekipe prevzame drugo funkcijo znotraj podjetja.

A po tej objavi je Wolff dejal, da je njegova zavezanost veliko večja kot le triletna pogodba. “Nisem se zavezal za tri leta, temveč za celotno življenje,” je Avstrijec povedal kolegom iz Motorsport-Total.com. “Sedaj smo trije delničarji, ki so lastniki podjetja.Wolff je še dejal, da lahko ne glede na svojo trenutno vlogo kadarkoli odstopi in preide v drugo, kot je na primer izvršni direktor ali predsednik uprave. “Mercedes je tisto, kar počnem,” je še dodal.

Sedaj še se čaka le na podpis Lewisa Hamiltona, a to bi lahko po zadnjih vesteh trajalo tudi do februarja prihodnjega leta. Kaj je temu razlog, ni znano, mnogi namigujejo, da gre za višino plače.

Edina pogodba, ki še čaka na podpis, je od Lewisa Hamiltona, ki je vesel, da bo Wolff še naprej ostal v ekipi srebrnih puščic. “Je izjemen človek in mislim, da je ekipa z njim boljša in lepo je videti to njegovo zavezanost do Mercedesa. Dodaten bonus pa je, da imamo letos Ineos, ki je prav tako del našega uspeha in čudovito je vedeti, da bodo sedaj del naše ekipe in da bodo pomagali pri stabilnosti moštva in da bomo rasli in postali še boljši,” tako sedemkratni svetovni prvak Hamilton.