Wolff meni, da Mercedes ni več favorit za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2017 .

Šef Mercedesa Toto Wolff je dejal, da njegova ekipa ni več v vlogi favorita za naslov, potem ko jih je Ferrari po dirki v Monaku prehitel tako v dirkaškem kot konstruktorskem seštevku.

Mercedes je v dobi hibridnih 1,6 litrskih V6 motorjev (sezonah 2014-2016) osvojil vseh šest lovorik. Medtem je Ferrariju in Red Bull v teh treh sezonah uspelo osvojiti le 8 zmag. Tri zmage je Ferrariju prinesel Sebastian Vettel, za Red Bull pa je štirikrat slavil Daniel Ricciardo in enkrat Max Verstappen.

Toda z novimi pravili za letošnjo sezono je Ferrari prekinil popolno prevlado ekipe Mercedes.

Na prvih šestih dirkah sta si obe ekipi razdelili vsaka po tri zmagi. Pri čemer je potrebno dodati, da je Sebastian Vettel še ni končal dirke slabše kot na drugem mestu, medtem, ko sta pri Mercedesu letos zmagala že oba dirkača. Lewis Hamilton pa je do zdaj že dve dirki končal pod zmagovalnim odrom. V Rusiji je bil četrti, še slabše pa mu je šlo v Monaku, kjer je dirko končal kot sedmi.

O začetku letošnje sezone je Wolff dejal: “Letos se moramo zelo truditi za vsako zmago, vsak najboljši štartni položaj, vsake stopničke in vsako točko. Zdaj, ko gledaš na rezultate (treningov, dirk) ne moreš pričakovati, da bosta dva Mercedesa na vrhu razpredelnice. Vsi v tovarni se zelo trudijo, da bi našli napake in nato ustrezno rešitev. Nekatere stvari se da hitro popraviti, za druge traja nekoliko dlje. Že večkrat smo imeli kakšen težak vikend, ko nam ni šlo vse po načrtu, toda vedno smo se kot ekipa pobrali.

Spomnim se težav, ki smo jih imeli leta 2015 v Singapurju. Takrat smo se po dirki poglobili in analizirali težave, nato pa se popolno osredotočili na Suzuko, kjer smo nato tudi zmagali in enako smo storili sedaj po dirki v Monaku. Vemo, da je sezona maraton in ne šprint.”

Vettel ima trenutno 25 točk prednosti pred Hamiltonom. V seštevku konstruktorjev je Mercedes trenutno 17 točk za Ferrarijem. “To je boleče, ampak letos nismo glavni kandidati za naslov,” dodaja Wolff. “Trenutno je to Ferrari. Imajo zelo močan paket. Moramo sprejeti ta izziv in dokazati, da smo mi ekipa, ki jo je potrebno premagati. Do konca je še 14 dirk in vse je še povsem odprto. Trenutno smo povsem osredotočeni na Montreal, kjer želimo priti do dobrega rezultata in upajmo, da dobimo odgovore na nekatera vprašanja,” je še dodal Wolff.

Foto: Mercedes