Wolff: Kritike na račun F1 se morajo nehati

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2015 .

Mercedesov šef Toto Wolff pravi, da se morajo kritike na račun Formule 1 nehati, saj lahko po njegovem mnenju to ogrozi samo prvenstvo. Kritične trditve padajo na račun pretiranega varčevanja goriva, poleg tega naj bi bili dirkalniki prelahki za upravljati, Red Bull pa je že zagrozil z izstopom iz najvišjega razreda motošporta.

Wolff verjame, da je F1 v bistvu dober šport in je dolžnost njegovih uslužbencev, da jo oglašujejo namesto javno kritizirajo. O tem je povedal: “Je dobra prodajna kampanja. Če stopim iz svojega mesta šefa ekipe in pogledam, kaj ima šport ponuditi, vidim dober spektakel. Je dobro, da redno zmaguje ena sama ekipa? Mogoče ne najbolj, a to smo že videli v preteklosti. Naša dolžnost je, da ne govorimo čez Formulo 1, ampak smo njeni ambasadorji.”

“Z nenehnim zbiranjem negativnih misli, se znajdemo v spirali, kar pa ni dobro za šport. V zadnjih dneh sem prebral nekaj člankov o Formuli E in njeni primerjavi z F1. Sploh nimam želje se pomešati v prvenstvo Formule E. Naša dolžnost je F1, a to je zgolj moje osebno mnenje,” je zaključil Wolff.

Lewis Hamilton, dvakratni svetovni prvak, o tej težavi dodaja: “Problem je, ker ima vsak svoje mnenje o Formuli 1, a samo mnenje nekaterih ljudi se dejansko upošteva, ne glede na to, ali imajo prav ali se motijo. Na nas je, da imamo zaupanje in vero v to, da sprejemajo prave odločitve za spremembe.”

One Comment

  • Jure Sujica

    samo kritike vodijo do sprememb. In ravno moštva lahko s kritiziranjem kej spremenijo. Ker F1 ni več noben spektakel, krivdo pa nosijo dirkalniki, polni elektronike in pomagal, kar posledično vodi do bitke med proizvajalci in ne več dirkači. Na drugi strani pa nosi krivdo krovna organizacija s preveč restriktivnimi pravili in prevelikim vpletanjem v dogajanje na stezi-vsak dotik avtomobilov na stezi je obravnavan in kaznovan. Moto GP je na drugi strani precej bolj nevaren, vozniki so izpostavljeni večjim tveganjem, pa kljub temu prihaja do trkov in bitk mož na moža. Se tudi (včasih še prevečkrat) dogaja, da en tekmovalec prisili drugega v odstop/napako, pa ga vseeno ne doliti kazen. In to je tisto, kar privablja gledalce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja