Wolff in Stroll načrtujeta prevzem Mercedesa z Aston Martinom

Avtor prispevka: , objavljeno 21. januarja 2020 .

Toto Wolff in Lawrence Stroll naj bi od Mercedesa odkupila njihovo moštvo Formule 1 in ga preimenovala v Aston Martin.

Mercedes za zdaj še ni potrdil svoje prihodnosti po koncu sezone 2020, zato že nekaj časa krožijo govorice, da bo njihovo moštvo F1 kmalu prodano. Za nakup naj bi se že lani novembra zanimal Roger Penske, zdaj pa so se pojavile govorice, da Lawrence Stroll in šef moštva Mercedes, Toto Wolff, kujeta načrt za nakup moštva Srebrnih Puščic.

Stroll, sicer lastnik ekipe Racing Point, se je minuli teden sestal z Aston Martinom, po poročanju F1-insider.com pa naj bi šlo za pogajanja za nakup Aston Martina skupaj z Wolffom, ki si želi zagotoviti mesto v karavani Formule 1 tudi če se Mercedes odloči prekiniti svoje udejstvovanje.

Avstrijec naj bi se sprva potegoval za prevzem vloge šefa Formule 1, na kar pa so pri Ferrariju napovedali veto. “Toto želi biti pripravljen, v primeru, da Mercedes odide iz Formule 1,” je dejal Bernie Ecclestone. “Zakaj bi Mercedes še naprej vlagal toliko denarja v moštvo, ko pa so že osvojili vse? Kar se tiče njihove podobe imajo vse, kar bi si lahko želeli s stališča marketinga hibridnih motorjev.

Že samo to, da še niso podpisali nove pogodbe Concorde je zelo čudno,” je dodal nekdanji šef F1.