Wolff in INEOS postala enakopravna solastnika moštva Mercedes F1

Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2020 .

Toto Wolff in kemijski gigant Ineos sta povečala svoja lastniška deleža Mercedesovega moštva F1. Podjetje Ineos, ki ga vodi milijarder Sir Jim Ratcliffe si zdaj lasti tretjino moštva, Wolff pa je prav tako povečal svoj delež na 33,33%.

Mercedes Benz, v lastništvu Daimlerja, je bil lastnik 60-odstotkov ekipe, zdaj pa so lastniški delež zmanjšali za skoraj polovico, kljub temu pa se bo moštvo še naprej imenovalo po tej nemški znamki, prav tako pa ekipa ostaja Mercedesovo tovarniško moštvo. Wolff bo še naprej šef moštva vsaj naslednje tri sezone, zatem pa se lahko odloči prevzeti drug položaj.

“Veseli me, da začenjam to novo poglavje pri moštvu Mercedes-AMG Petronas,” je dejal Wolff. “Mošvo je kot moja družina, s katero smo preživeli številne vzpone in padce, zato sem vesel, da bomo še naprej sodelovali.”

Ineos se je z moštvom povezal v začetku letošnje sezone, ko so postali njihov partner, zdaj pa so postali solastniki, ob čemer je Jim Ratcliffe dejal: “Ko smo vstopili v Formulo 1, smo se za ta korak odločili z moštvom Mercedes, ki je postavljalo nova merila, vse od takrat pa smo se pogovarjali o možnosti povečanja našega sodelovanja. To je bila edinstvena priložnost, da vložimo v ekipo, ki je na samem vrhu svojega športa, a kljub temu ponuja možnost za napredek v prihodnosti.”

Moštvo bo še naprej nastopalo pod Mercedesovim logotipom in imenom: “Ostajamo predani Formuli ena in prihajajoča omejitev stroškov nas z novo lastniško strukturo postavlja v še trdnejši položaj za bodoče uspehe,” je povedal Ola Kallenius, predsednik Daimlerjevega in Mercedesovega odbora.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj