Wolff: Hamiltonov odstop bi bil nočna mora

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2014 .

Športni šef Mercedesa, Toto Wolff je dejal, da bi tehnična okvara na dirkalniku Lewisa Hamiltona, na zadnji dirki sezone, kjer se bo odločalo o letošnjem svetovnem prvaku, zanj bila prava nočna mora.

Britanec pred zadnjo dirko drži prednost 17 točk pred moštvenim kolegom in tekmecem za naslov, Nicom Rosbergom. Ker pa se bodo v Abu Dabiju delile dvojne točke, ima Nemec, ki je ravno zaradi sicer zelo nenavadne okvare na dirkalniku v Singapurju ostal brez točk in močno zaostal v točkovanju, nekoliko več priložnosti, da postanek svetovni prvak. Če Rosberg zmaga, Hamilton ne sme končati višje od tretjega mesta, kar pa je zelo malo verjetno, glede na to, da Mercedesova dirkalnika, če ne pride do okvare, zasedeta prvi dve mesti.

“Če bi se Lewisu pokvaril dirkalnik, bi bila to prava nočna mora. Hočem, da se prvenstvo konča s pošteno bitko med njima. Če nekdo odstopi oziroma mu med dirko ponagaja dirkalnik, bo to zasenčilo letošnje prvenstvo,” je dejal Wolff, ki pa je seveda še dodal, da pri Mercedesu v obračunu nikakor ne držijo pesti ne za enega ne za drugega dirkača.

“Na oba gledam enako. Oba naši znamki prineseta veliko, saj imata različne osebnosti. Sta odlična dirkača in vseeno je, kdo izmed njiju postane prvak,” je dejal.

Foto: Mercedes