Wolff: Hamiltonov čas pri Mercedesu se izteka

Avtor prispevka: , objavljeno 31. januarja 2021 .

Šef in solastnik moštva Mercedes, Toto Wolff je namignil, da bo Lewis Hamilton vendarle kmalu podpisal novo pogodbo, toda Britančev čas v moštvu se izteka, saj bo verjetno dobil le dvoletno pogodbo.

Pogajanja med Hamiltnom in Mercedesom okrog nove pogodbe trajajo že nekaj mesecev, uradno pa je Britanec od 1. januarja letos celo brezposeln, saj nima podpisane nobene veljavne pogodbe. Pogajanja naj bi se zavlekla zaradi pandemije koronavirusa, kasneje pa so zakrožile tudi govorice, da Hamilton zahteva vsaj triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, delež moštvene nagrade v primeru osvojitve naslova konstruktorskih prvakov, ter gratis superšportni avtomobil Mercedes AMG-One, naknadno pa želi z Mercedesom ostati povezan tudi po koncu kariere dirkača Formule 1.

Wolff je zdaj namignil, da bo Hamilton kmalu podpisal pogodbo. “Zadnji rok je dan, ko odidemo v Bahrajn, kjer bodo zimska testiranja, toda do takrat bo že vse rešeno,” je Avstrijec povedal za nemški RTL, kateremu je izdal, da se bo moral britanski dirkač vseeno prilagoditi ekipi, saj se teren v prvenstvu spreminja. “Lewis je zelo pomemben za moštvo in znamko Mercedes, toda teren se spreminja,” je pojasnil in na vprašanje, kako dolgo bo trajala nova Lewisova pogodba, odgovoril, da verjetno ne več, kot dve sezoni.

“O trajanju sodelovanja se še pogovarjamo, a mislim, da ne bo šlo za več kot dve sezoni. Prihodnjo sezono se bodo precej spremenila pravila, močno pa bomo tudi čutili omejitev proračuna. Vse to pa igra vlogo v naših pogajanjih, zatem pa bo potrebno rešiti še podrobnosti. Vendar pa ne želimo, da na nas kdo pritiska. Pogodba mora biti smiselna in sprejemljiva za obe strani, in zdaj nismo več daleč.”

Foto: Daimler

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish