Wolff: Hamilton je za osvojitev naslova pripravljen trčiti v Maxa!

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2021 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je prepričan, da bi bil njegov dirkač Lewis Hamilton, na morebitni odločilni dirki v Abu Dabiju, pripravljen v stilu Ayrtona Senne in Michaela Schumacherja trčiti v tekmeca za naslov prvaka, Maxa Verstappna, če bi s tem osvojil rekordno osmo krono prvenstva Formule ena.

Hamilton, ki se je nazadnje za naslov boril z resnim tekmecem v sezoni 2016, je bil že takrat tekom napete sezone pripravljen tudi trčiti v moštvenega kolega Nica Rosberga, na odločilni dirki v Abu Dabiju, kjer je Britanec vodil pred Nemcem, pa ga je na stezi namerno oviral, da bi ga tekmeci prehiteli in mu tako odvzeli odločilne točke. Hamiltonu se je načrt izjalovil in čeprav je zmagal, je Rosberg v cilj pripeljal na drugem mestu, ter tako v boju za naslov porazil Hamiltona.

Wolff meni, da bi na zadnji letošnji dirki, ki bo tako kot leta 2016 potekala v Abu Dabiju, lahko videli še eno, odločilno trčenje med tekmecema. “Če bo prišlo do tega, da bo v Abu Dabiju potekal odločilni boj za naslov, bo tisti, ki bo imel pred dirko več točk, zagotovo poskušal narediti nekaj takšnega, kot smo videli v dvobojih med (Ayrtonom) Senno in (Alainom) Prostom,” je dejal Wolff.

“To smo videli med (Michaelom) Schumacherjem in (Jacquesom) Villeneuvom, ter med Senno in Prostom. Sam ne bi nikoli ukazal, da se mora moj dirkač v koga zaleteti v drugega, toda če se bo naslov odločal na zadnji dirki in bo prvak tisti, ki bo spredaj, bosta med sabo dirkala zelo trdo in neizprosno. Kaj ti v boju za naslov preostne drugega, če ti ta polzi iz rok, ko te tekmec prehiteva, kot da mu preprečiš prehitevanje? Saj smo videli, kaj se je zgodilo v Monzi. Verstappen je namerno trčil v Lewisa, ki je bil hitrejši in bi ga prehitel in to je povsem razumljivo.”

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish