WOLFF glede ideje o RUSSELLU v MERCEDESU leta 2021: Zanimivo!

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

Dirka za VN Sakhirja v Bahrajnu nam je dala dva zvezdnika. Senzacionalnega zmagovalca Sergia Pereza in največjega nesrečnika dirke Georgea Russella. Mladi Britanec je kot zamenjava za Hamiltona svojo prvo dirko dopeljal odlično, zasenčil Bottasa in večino dirke tudi vodil.

Njegovo zmago sta preprečila katastrofalen postanek v boksih in potem še poškodovana guma. Kljub temu je Russell po štirih postankih v cilj prispel na devetem mestu, le eno mesto za Bottasom, ki se je po dirki znašel pod pritiskom. “Še vedno nimam nobene razlage za njegov nastop,” tako Toto Wolff za kolege iz Motorsport-Magazin.com. “Pozneje se moram z njim pogovoriti in izvedeti, kaj se je zgodilo. Danes ni blestel, ne vem, ali je to zaradi zraka tam zunaj,” je takoj po dirki povedal šef ekipe Mercedes.

George Russell je na svoji prvi dirki za Mercedes še kako opozoril nase in odgovorne ekipe postavil v dilemo, kaj storiti s tem mladim izjemnim talentom.

Močan nastop Russella pa ne postavlja v težave le srebrne puščice, temveč tudi Lewisa Hamiltona, kajti Britanec za sezono 2021 še vedno nima podpisane pogodbe in še naprej igra z Mercedesom poker za dodatne milijone. Russell bi bil na razpolago za majhen delček Hamiltonove plače. “Toda ti dve stvari nimata nič skupnega,” pojasni Wolff. “To ne bi bilo pošteno. Ne za njega in prav tako tudi ne bi bilo pošteno do nas, če George ne bi imel takšne hitrosti. Naš odnos je veliko globlji kot to,” doda Wolff. Vendar pa se samo od sebe postavlja vprašanje, kaj bo Mercedes storil z Russellom v prihodnosti.

Čeprav v ekipi vztrajajo na aktualni dvojec, pa sta po močni predstavi Russella lahko zaskrbljena tako Valtteri Bottas kot tudi Lewis Hamilton – slednji pri pogajanju za novo pogodbo.

Mladi Britanec ima za naslednje leto še pogodbo z ekipo Williams. Toda, ali želijo tega izjemnega talenta zares še eno leto mučiti na začelju Formule 1? Težava, pred katero se nahaja sedaj Wolff, se imenuje Valtteri Bottas. Njegova pogodba je bila letos podaljšana za nadaljnje leto. Zaradi tega je šef ekipe Mercedes sprva povsem jasen, ko gre za prezgodnjo selitev Russella k srebrnim puščicam. “On je dirkač Williamsa in ima veljavno pogodbo. Naša dirkaška zasedba sta Valtteri in Lewis,” tako Avstrijec.

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, je idejo o tem, da bi se lahko Russell v sezoni 2021 znašel v tovarniškem moštvu, označil kot zanimivo, čeprav poudarja, da sta za njih Hamilton in Bottas dirkača v letu 2021.

Toda potem Wolff v isti sapi doda: “V tem trenutku to ne vidim kot realno situacijo. Vendar pa razumem, da bi bila zanimiva situacija, da bi v ekipi imeli oba, Hamiltona in Russella. To bi bila za vse nas divja vožnja.” Dokončna zavrnitev zveni drugače, kar pomeni, da si Wolff pušča odprta vrata. Prav tako pa bi lahko o tem scenariju razmišljali tudi v vrhu koncerna Daimler, saj imajo sedaj na svoji strani bistveno boljše pogajalsko izhodišče s Hamiltonom in njegovo zahtevo po višji plači za novo pogodbo.  

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish