WOLFF: FERRARI se ponižuje s predlogom IZENAČITVE MOTORJEV

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Proizvajalci motorjev v Formuli 1 trenutno razmišljajo o uvedbi zamrznitve motorja od leta 2022 naprej, ki bi odprla pot Red Bullu, da prevzame motorje Honde, ki po koncu sezone 2021 zapušča kraljevi razred motoršporta, in jih uporabi v lastni režiji.

Mercedes se zavzema za ta korak, še posebej, če to pomeni, da bosta obe ekipi, Red Bull in AlphaTauri, ostali v Formuli 1. Tudi Ferrari je sedaj izrazil naklonjenost zamrznitvi, vendar pa Italijani želijo, da se vzpostavi sistem, ki bi proizvajalcem, ki so v pogledu zmogljivosti motorja na slabši strani, kamor spada tudi Ferrari, omogočil zapolnitev vrzeli pred zamrznitvijo. Toto Wolff se posmehuje temu predlogu ekipe iz Maranella. “Mislim, da bi bil to začetek konca Formule 1,” tako šef ekipe Mercedes. “Pogonska enota se ne meri le z močjo, temveč je odvisna od voznosti, teže, hlajenja, zato uvedba preproste formule, ki ustreza vsem, ni mogoča in Mercedes tega ne bo podprl.

Toto Wolff poudarja, da Mercedes nikakor ne bo podprl predloga Ferrarija glede izenačitve pogonskih enot pred zamrznitvijo motorjev od leta 2022 naprej.

Wolff pravi, da ideja, ki jo je Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, poimenoval konvergenca motorjev, ne nasprotuje le načelu, temveč bi jo moral Ferrari, ki potrebuje pomoč pri dohitevanju tekmecev, razumeti kot ponižanje. “V preteklosti smo imeli sistem žetonov ko so prišla nova pravila, a ker so si nekateri naši kolegi želeli, da se žetoni ukinejo, da bi lahko ujeli zaostanek, smo se strinjali z njihovo umaknitvijo,” doda Avstrijec. “Zdaj se nekateri naši kolegi vračajo s sistemom konvergence, kar je, kot sem že dejal, žalitev.

Poleg tega pa Avstrijec meni, da je predlog Ferrarija za ekipo in proizvajalca s takšnim renomejem in zgodovino ponižanje v javnosti.

Wolff nadaljuje: “Če pogledamo zadnjih nekaj let in razvoj zmogljivosti motorjev, je imel Ferrari očitno najmočnejši motor v letu 2018 in daleč najboljši v letu 2019. In mi smo razvijali svoj motor, vse do premikanja mej, da smo lahko letos na stezo prinesli nekaj, za kar smo upali, da bo dovolj, da jih dohitimo. Zato ne razumem, da bi si kateri koli proizvajalec avtomobilov, ki zaupa v svoje sposobnosti, da razvije pogonsko enoto in podvozje, želel neke vrste mehanizma, ki bi izenačil pogonske enote. Mislim, da nihče ne bi sprejel takšnega ponižanja v javnosti.”              

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj