Wolff: Dirka bo korak v neznano

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2015 .

Toto Wolff pravi, da so pri Mercedesu naredili nekaj sprememb v nastavitvah, zaradi tega bo današnja dirka v Bahrajnu za Hamiltona in Rosberga korak v neznano. Sicer je ekipa prepričana, da gredo v pravo smer, a zagotovila pred dirko ne bomo dobili: »Spremenili smo kar nekaj stvari, ki so nas v petek zavirale. Žal pa potem nismo imeli več veliko časa, da bi to lahko preverili na stezi.

Menim, da smo naredili prave spremembe, da bodo naše pnevmatike delovale v pravem območju. Vsekakor pa je pred dirko težko karkoli zagotavljati. Težave smo imeli predvsem s pnevmatikami, ali z vrhnjo plastjo, ali pa s tisto nekoliko globje, včasih so šle tudi vsaka v svojo smer.

V petek smo imeli torej kar veliko težav in žal za to ne obstaja ena formula po kateri bi našli rešitev. Videli bomo na dirki, če smo naredili vse prav ali ne, saj bo Ferrari vsekakor zelo močan. Vsekakor bodo štirje dirkalniki zelo tesno skupaj, zaradi česar nas čaka zanimiva in napeta dirka.«

Morda bo na koncu ključno vlogo odigrala taktika. Predvsem naj bi bil zanimiv zadnji del dirke, ko bodo posode za gorivo precej lažje, dirkalniki hitrejši in material že zelo načet. Obeta se torej prava nora dirka.

Foto: Mercedes

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo