Wolff: Biti moramo pozorni na Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2015 .

Mercedesov šef Toto Wolff pravi, da je Ferrarijev nastop na veliki nagradi Kitajske še en dokaz o napredku italijanskega moštva v sezoni 2015.

Ferrari je v Maleziji porazil Mercedes, a se je le ta s prvim mestom Lewisa Hamiltona in drugim mestom Nica Rosberga hitro vrnil nazaj na tir.

S Vettlovim tretjim mestom, ter Raikkonenom tik za njim na četrtem, so dokazali, da moramo ostati pozorni na Ferrari, pravi Wolff.

”To je bila velika zmaga za moštvo, vendar pa ni bila enostavna. Bilo je težje kot smo pričakovali. Na začetku dirke smo skušali pridobiti čim večjo razliko pred Ferrarijem, vendar so bili zares močni. Morali smo varčevati s pnevmatikami. V prvi tretjini dirke smo dobro sodelovali z obema voznikoma. Storili smo vse kar je bilo potrebno, da sta ostala na prvih dveh mestih. Zadnji postanek smo morali zamenjati, da smo lahko Vettla zadržali za Nicom. Z nedeljske dirke je lahko jasno, da je Ferrari čez zimo naredil velik korak naprej. Bili so konkurenčni v Maleziji, zelo močni na Kitajskem in zagotovo bodo hitri tudi naslednji vikend v Bahrajnu,” pravi Wolff.

Wolff je tudi zavrnil Rosbergove trditve, da ga je Hamilton namenoma upočasnjeval v zadnjem delu dirke.

”Tega ni storil namenoma, to smo sedaj razčistili,” je dejal Wolff in dodal, da tukaj ni šlo za sovraštvo med moštvenima kolegoma.

” Nikakor ni bil Lewisov namen upočasniti Rosberga, da bi končal na tretjem mestu ali slabši. Hamilton ni vedel koliko razlike je med Rosbergom in Vettlom, vse kar je vedel je bilo to, da mora varčevati s pnevmatikami, zato je to tudi storil.

”Čez nekaj časa smo ugotovili, da smo s tem kot ekipa ogrozili Nica in ga spravili v težave, ter ogrozili drugo mesto, vendar bi bilo še slabše, če Lewis ne bi končal dirke”.

Foto: Mercedes

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo