Wolff: Alonso bi zamenjal Rosberga

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2016 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da je najpomembneje za moštvo, da podaljšajo sodelovanje z Nicom Rosbergom, kateremu po nekaterih navedbah ob koncu letošnje sezone poteče pogodba z Mercedesom.

Čeprav je Dieter Zetsche, predsednik Daimlerja, lastnika znamke Mercedes, dejal da imata oba trenutna dirkača veljavno pogodbo za prihodnjo sezono, je Wolff, ki je po medsebojnem trčenju Hamiltona in Rosberga v Španiji stopil na Britančevo stran, namignil, da se z Nemcem o pogodbi še pogajajo. In če pogajanja ne bodo uspešna, naj bi bil Fernando Alonso prvi kandidat za zamenjavo.

Alonso je nedavno dejal, da bi ob začetku lanske sezone lahko prestopil k Merecedesu, kar je zdaj potrdil tudi Wolff. “Fernando je preučil svoje možnosti in med njimi je bil tudi prestop k Mercedesu,” je razkril. “Govorili smo, toda do pogajanj ni prišlo, saj smo Lewisu obljubili, da se ne bomo pogajali z drugimi, dokler ne rešimo njegove pogodbe.

Fernando je eden izmed najboljših dirkačev v zgodovini in všeč mi je njegov karakter, toda naša prioriteta je sodelovanje z Nicom. Če pa Nico ne bo želel ostati z nami, bomo preučili druge možnosti, med katerimi je tudi Fernando. Njegova starost ni ovira, saj je še vedno motiviran in zelo hiter,” je dodal Wolff.

Foto: McLaren