Wolf razkril taktiko za sobotno šprint dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2021 .

Toto Wolf je po petkovih kvalifikacijah v Mozni priznal, da v moštvu resno razmišljajo o uporabi moštvenih ukazov na sobotni šprint dirki. Zaradi izjemno majhne razlike med Hamiltonom in Verstappnom v skupnem seštevku se vse bolj spogledujejo z idejo, da bo Valtteri Bottas spustil predse moštvenega kolega ter mu tako pomagal zmanjšati razliko v boju za naslov. Poleg tega, da sobotna, osemnajst krogov dolga dirka določi štartno vrsto za glavno dirko v nedeljo, ponuja zmagovalcu še 3 točke (drugemu dve in tretjemu eno). Prav takšna je tudi trenutna razlika med vodilnima v točkovanju prvenstva. Glede na izjemno izenačenost pa bi lahko že ena sama točka na koncu odločala o naslovu prvaka.

Ob tem je potrebno spomniti, da bo Finec nedeljsko glavno dirko ne glede na razplet v soboto zaradi menjave motorja začel z začelja.

“Trenutno še ne želim govoriti o tem, saj se dirka še ni začela in ne vemo kako se bo le ta odvijala,” je na vprašanje o uporabi moštvenih ukazov dejal Wolf.

“Seveda se bomo pred dirko pogovorili o možnih scenarijih. Potrebno bo namreč sprejeti pravo odločitev za moštvo glede na dano situacijo, tudi če bo ta ne bo najlažja. Zavedati se je potrebno, da bo Bottas zaradi menjave v nedeljo začel z začelja ne glede na to kaj se zgodi v soboto.”

“Prvenstvo je izjemno izenačeno zato to so moštveni ukazi tudi potrebni za dosego naših ciljev, čeprav jih ne izvajamo radi. Takšne odločitve so zelo težke, saj niti ni pošteno do tistega, ki mu uspe odpeljati takšen krog kot je danes Bottasu.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish