Wolf: Nismo vedeli, kaj bi storili

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2018 .

Toto Wolf je razložil napako, ki so jo storili, ko med virtualnim varnostnim avtomobilom niso poklicali Hamiltona na menjavo pnevmatik.
Virtualni varnostni avtomobil je povzročila okvara dirkalnika Valtterija Bottasa. V tem času so na menjavo pnevmatik zapeljali vsi najboljši razen Lewisa Hamiltona. Britanec je zaradi tega sprva izgubil tri mesta in pristal na četrtem mestu nato pa izgubil mesto še proti Vettelu. V zaključku dirke pa tudi odstopil. Toto Wolf je dejal, da so v trenutku, ko se je sprožil varnostni avtomobil predolgo razmišljali kaj storiti, namesto da bi hitro odreagirali.
“Razmišljali smo, vodili smo dirko z obema dirkačema in kar naenkrat se je eden izmed naših dirkalnikov ustavil. Na stezi je bil virtualni varnostni avtomobil in imeli smo pol kroga da ustrezno odreagiramo, a nismo. Tu smo tako izgubili dirko.”
“V tem delu dirke z virtualnim varnostnim avtomobilom je postanek 80% tega kar moraš storiti. Z enim dirkalnikom proti dvema ekipama z dvema dirkalnikoma se sprašuješ kaj se bo zgodilo, če obe ostali ekipi v bokse pokličejo le enega od svojih dirkačev. To razmišljanje nam je vzelo preveč časa, bili smo raztreseni.”

Wolf je dirko v Avstriji označil kot njegov najbolj boleč dan. Ta naj bi bil še bolj boleč kot dirka v Španiji leta 2016, ko sta v prvem krogu odstopila oba njihova dirkača – Nico Rosberg in Lewis Hamilton.
“To je bila grozna budilka za nas. To je moj najtežji dan pri Mercedesu, boli bolj kot Španija 2016. Pred dirko sem srečal veliko ljudi, ki so dejali, da se bomo danes sprehodili do dvojne zmage.”
“Toda to je motošport, lahko je zelo krut. Danes je bil do nas zelo krut.”
Toto je dejal, da bil je presenečen nad tem koliko težav je imela večina najboljših s pregrevanjem pnevmatik zaradi višjih temperatur. Hamilton je moral zaradi tega opraviti dodaten postanek.
“Vsi razen pri Ferrariju smo imeli težave s pregrevanjem pnevmatik. Tega nismo pričakovali. Bilo je nekje 10 stopinj topleje kot pričakovano, težave so bile, ker so vsi vozili na polno.”
Ob tem je dodal, da noben njihov odstop ni bil posledica nedavnih izboljšav motorja.
“To ni bilo nič v povezavi z zanesljivostjo motorja. Valtteri je imel težave s hidravliko, Hamiltonu pa je v dirkalniku padel tlak goriva. Vsaj to smo zaenkrat ugotovili.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish