Wolff načrtuje uporabo moštvenih ukazov

Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2018 .

Valtteriju Bottasu še ni bilo direktno naročeno, da bo moral do konca letošnje sezone pomagati moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu v boju za naslov svetovnega prvaka. Toda ta trenutek se naj bi vztrajno bližal. Hamilton je trenutno vodilni v skupnem seštevku, njegova prednost pred Sebastianom Vettelom pa znaša 17 točk. Do konca sezone nas loči še 8 dirk. Kljub prednosti so bili pri Mercedesu rahlo presenečeni nad močjo Ferrarija v Belgiji, kar bi se lahko nadaljevalo tudi ta konec tedna v Monzi. Vodja moštva Mercedes, Toto Wolff je pred začetkom dirkaškega konca tedna dejal, da bi prav končni razplet dirke v Monzi lahko pomenil, da bo Bottas moral pomagati moštvenemu kolegu v boju za naslov tudi v primeru, ko se bo moral odpovedati zmagi.

“Tega ne počnemo radi. To je popolno nasprotje mene. Želimo biti korektni do obeh dirkačev. Zaenkrat o tem še nismo govorili z dirkačema. Počakajmo na razplet dirke v Monzi. Nato pa bomo videli ali bomo vse sile usmerili v enega dirkača,” je povedal Avstrijec.

So pa pri Mercedesu že na dirki v Nemčiji uporabili moštvene ukaze, ko Bottas ni smel prehiteti Hamiltona v zaključku dirke. Toda moštvo je to komentiralo z besedami, da so želeli zadržati pozicije zaradi spolzke steze. Finski dirkač je vedno zanikal govorice, da je drugi dirkač moštva, je pa bil nekoliko slabše volje po dirki na Madžarskem, kjer ga je Wolff označil za zelo dobrega “wingmana”, oziroma pomočnika.

Glede na to, da se prvenstvo bliža koncu in majhne razlike v obeh seštevkih se zdi, da je le še vprašanje časa kdaj bo Bottas moral sprejeti vlogo drugega voznika. Finec se trenutno nahaja na četrtem mestu v skupnem seštevku, 87 točk za moštvenim kolegom. Njegovo prebijanje z začelja do četrtega mesta v Belgiji je moštvu pomagalo povečati prednost v konstruktorskem seštevku. Je pa Finec letos še brez zmage, potem, ko je lani zmagal trikrat (Rusija, Avstrija, Abu Dhabi). Vettel in Hamilton sta na drugi strani letos zbrala že vsak po pet zmag.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish