Wolf: Če bi vodil Bottas bi storili enako

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2018 .

Vodja ekipe Mercedes Toto Wolf je dejal, da bi v nedeljo na dirki v Nemčiji uporabili moštvene ukaze ne glede na to kdo od njihovih dirkačev bi bil v ospredju. Po povovnem štartu ob umiku varnostnega avtomobila s steze je Valtteri Bottas skušal prehiteti Lewisa Hamiltona dokler ni dobil ukaza iz moštva, da mora zadržati svojo pozicijo. Na vprašanje ali je to že pokazatelj kdo je v moštvo prvi in kdo drugi dirkač je Wolf odgovoril:
“Ne absolutno ne. Če bi bilo obratno – da bi vodil Valtteri bi storili enako, povsem enako. Cilj je bil pripeljati oba dirkalnika na prvo in drugo mesto, ne glede na to kdo je spredaj.”
“Po ponovnem štartu je bila steza na nekaterih delih še mokra. Na zadnjih dirkah smo imeli obilo smole zato nismo želeli tega ponoviti. Če bi bil spredaj Valtteri bi storili povsem enako.”
“To je politika našega moštva, da ne bi storili razlike. Želeli smo doseči dvojne stopničke, da bi tako pridobili nekaj točk, ki smo jih zaradi nesrečnih dogodkov izgubili.
Wolf ob tem poudarja, da moštvenih ukazov ne bo do ključnih trenutkov sezone.
“Dirkanje je najpomembnejše. Vedno govorimo, da bomo morda morali v zadnjem delu sezone uporabiti nepopularne ukaze. Toda za zdaj je še prekmalu. To smo storili, da dosežemo dvojno zmago, enako bi storili v obratni situaciji.”
Je pa Ferrari na dirki že uporabil moštvene ukaze, ko je Raikkonen moral predse spustiti Vettela.
“To je zelo težka odločitev. Si pa vsaka ekipa želi optimalnega rezultata, po drugi strani moraš ponuditi obema svojima dirkačema možnost za zmago. Kimi je imel na začetku sezone veliko smole, kjer tudi ni imel dobre strategije.”
Vodja Mercedesa pa je dejal, da mu ni bilo povsem vseeno, ko je Sebastian Vettel odstopil.
“Bila je napaka, toda toliko kot smo se veselili zmage, smo hudi konkurenti na stezi in ko vidiš to veš, da občutek ni prijeten. Moraš najti pravo razmerje med napadanjem in ohranjanjem vodstva, ko tekmeci prihajajo za tabo. Ob tem pa na takšni stezi ne storiti napake, kar je zelo zahtevno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish