Wolf: Bottasov ‘pole’ otežuje moštvene ukaze

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2018 .

Toto Wolf je po kvalifikacijah delajl, da bo uporaba moštvenih ukazov zaradi najboljšega štartnega položaja Valtterija Bottasa težje izvedljiva. Finec je v Sočiju osvojil svoj drugi najboljši štartni položaj, uspeh Mercedesa je z drugim mestom dopolnil Lewis Hamilton. Britanec bo na dirki poizkušal povečati prednost v skupnem seštevku pred Sebastianom Vettelom zato je pričakovati, da mu bo moral Bottas pri tem pomagati. Wolf je ob tem priznal, da bo uporaba moštvenih ukazov zaradi velikega truda Bottasa to težko storiti.

“Zelo težko mu bo reči, da ne sme zmagati potem, ko mu je uspel tako dober krog. Pogovorili se bomo kako se bo dirka odvijala.”                                                                                                      Uporaba moštvenih ukazov je lahko v Sočiju zelo zahtevna, saj je do prvega zavoja precej daleč kar omogoča prehitevanje na štartu.

Wolf je priznal, da obstaja nevarnost na začetku dirke, saj lahko dirkača s slabim štartom zapravita dirko.
“To se lahko zgodi. Videli smo že lani, ko je Bottas s tretjega mesta prišel kot prvi do prvega zavoja. Mora nam uspeti dober štart, dirkača se morata postaviti široko kot kakšen Mercedesov tovornjak. Upati moramo, da Ferrariju ne uspe dober štart, saj lahko tako izgubimo dirko.”

Tudi Bottas je dejal, da si želi priti do zmage, čeprav se zaveda stanja v skupnem seštevku.
“Moj cilj je zmaga, če dirko začneš z najboljšega štartnega položaja mora biti to edini cilj. Seveda smo tu kot moštvo in se borimo za naslov. Lewis vodi v skupnem seštevku, ima nekaj prednosti pred Vettelom, kar precej po mojem mnenju. Vedno moraš razmišljati tudi o tem. Moj cilj je zmaga, videli pa bomo kako bo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish