Williamsova navdušena nad svojima dirkačema

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2016 .

Pohvale Claire Williams, namestnice vodje ekipe Williamsa, so zagotovo posladkale poletne počitnice dirkačema Filipeju Massi in Valtteriju Bottasu.

V pogovoru za Autosport je Williamsova dala vrsto komplimentov tako ekipi, kot dirkačema. Tako je nekako tudi razrešila dileme o tem, ali bosta imela Massa in Bottas podaljšano pogodbo za naslednjo sezono ali ne.

»Felipe in Valtteri sta za nas sanjska kombinacija. Oba delata izvrstno,« ju je pohvalila Williamsova. »Felipe je prišel k nam leta 2014 iz različnih vzrokov, vendar ugotavljam, da je v tem času naredil veliko več, kot smo si takrat mislili in od njega pričakovali,« je še nadaljevala.

Lahko priznamo, da je Bottas ob Massi dobil veliko izkušenj tako na dirkališču kot tudi pri delu z ekipo, mehaniki in inženirji. Tako se tudi druge ekipe že ozirajo po njemu, vendar je po trenutnih pohvalah verjeti, da se tudi Bottas ne rabi preveč bati glede pogodbe z Williamsom za naslednje leto. »Iz njega je nastal dirkač, s katerim vemo, da lahko gradimo tudi našo ekipo. To leto smo videli popolnoma prenovljenega Bottasa. V bistvu je bila to do sedaj njegova najboljša verzija,« ni s pohvalami skoparila Williamsova.

Vendar Williamsova verjame, da se da z njim še veliko narediti. »Poznam ga še iz časov, ko je bil pri nas še testni dirkač. Njegov razvoj pozitivnosti je močno opazen, in verjamem, da še vedno ni na koncu svojega razvoja,« je na koncu poudarila Williamsova.

16
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
16 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo