Williamsova: Felipe in Valtteri sta za nas sanjska kombinacija

Avtor prispevka: , objavljeno 19. avgusta 2016 .

Pohvale Clarie Williams, namestnice vodje ekipe Williamsa, so zagotovo posladkale poletne počitnice dirkačema Felipeju Massi in Valtteriju Bottasu.

V pogovoru za Autosport je Williamsova dala vrsto komplimentov tako ekipi kot dirkačema. Na ta način je nekako razrešila dileme o tem, ali bosta imela Massa in Bottas podaljšano pogodbo za naslednjo sezono ali ne.

»Felipe in Valtteri sta za nas sanjska kombinacija. Oba izvajata izvrstno delo,« ju je pohvalila Williamsova. »Felipe je prišel k nam leta 2014 iz različnih vzrokov, vendar ugotavljam, da je v tem času naredil veliko več, kot smo si takrat mislili in od njega pričakovali,« je še nadaljevala.

Lahko priznamo, da je Bottas ob Massi dobil veliko izkušenj tako na dirkališču kot tudi pri delu z ekipo, mehaniki in inženirji. Tako se že tudi druge ekipe ozirajo po njemu, vendar je po trenutnih pohvalah verjeti, da se niti Bottas ne rabi preveč bati glede pogodbe z Williamsom za naslednje leto. »Iz njega je nastal dirkač, za katerega vemo, da lahko prispeva k grajenju naše ekipe. To leto smo videli popolnoma prenovljenega Bottasa. V bistvu je bila to do sedaj njegova najboljša verzija,« ni s pohvalami skoparila Williamsova.

Vendar Williamsova verjame, da se da z njim še veliko narediti. »Poznam ga še iz časov, ko je pri nas še bil testni dirkač. Njegov razvoj pozitivnosti je popolnoma vidljiv. In verjamem, da še vedno ni na koncu svojega razvoja,« je na koncu poudarila.