Williamsova dirkača prepričana v belgijski uspeh

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2014 .

Dirkača moštva Williams, Felipe Massa in Valtteri Bottas sta prepričana, da konfiguracija steze Spa Francorchamps ustreza njunemu dirkalniku FW36. Ekipa iz Grova je letos presenetila z dobro formo, saj je Massa v Avstriji osvojil najboljši štartni položaj, Bottas pa se je kar trikrat uvrstil med najboljše tri.

Steza v Spaju je zelo hitra, zato oba dirkača menita, da tu lahko posežeta po dobrih rezultatih.

“Sprememba v višini steze in hitri ovinki dajo prav poseben čar vožnji po tej stezi, še posebej v dirkalniku Formule ena,” je dejal Bottas. “Dolge ravnine in nepredvidljivo vreme lahko dirko začinijo tako za dirkača, kot za gledalce. V Spaju je potreben dirkalnik z učinkovito aerodinamiko, zato pričakujemo, da bomo tu še posebej močni in pričakujemo dober rezultat.”

Massa, ki je tu leta 2008 zmagal, se strinja s svojim moštvenim kolegom. “Dolge ravnine bi nam morale ustrezati in tako morda lahko drugo polovico sezone začnemo z uspehom. Tu sem leta 2008 zmagal, zato vem, kaj je potrebno za zmago. Po prijetnem poletnem premoru sem pripravljen nadaljevati z dirkanjem. Na koledarju nas čakajo nekatere dobre steze, katerim se lahko veselimo, zato upam, da bomo dirkalnik lahko še naprej razvijali tako, kot v prvi polovici sezone in da bomo ostali blizu vrha.”

Foto: Williams