Williams si v Avstriji želi več točk od Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2015 .

Pri moštvu Williams so prepričani, da se lahko na domačih tleh moštva Red Bull borijo za visoka mesta. Lani je Felipe Massa moštvu iz Grova na avstrijskem Red Bull Ringu pridirkal najboljši štartni položaj, njegov moštveni kolega Valtteri Bottas pa je v cilj pripeljal na tretjem mestu, za dominantnima dirkalnikoma Mercedesa.

Williamsu v Monaku ni šlo po načrtih, so pa odpeljali precej boljšo dirko v Kanadi, pred desetimi dnevi, kjer sta Bottas in Massa pobrala točke za tretje in šesto mesto.

Steza v Avstriji naj bi, po ocenah šefa inženirjev Roba Smedleya, ustrezala Williamsovemu dirkalniku FW37.

“Za nami je dirka, kjer smo bili hitri in smo obenem dobro izkoristili gume, zato lahko v Avstriji zopet ciljamo na najvišja mesta,” je dejal Smedley. “Na tej stezi je za dober rezultat potreben močan motor in dobra aerodinamika, to pa sta področji, za katera vemo, da sta močnejši točki našega dirkalnika, zato smo precej samozavestni.

Steza se nahaja na podeželju, dirko pa si ogledajo številni pravi ljubitelji formule ena, kar je zelo dober občutek. Tretje mesto je skoraj zagotovljeno, vendar ne smemo ničesar jemati za samoumevno in ne gre le za tretje mesto. Radi bi se približali Ferrariju in to je ena izmed stez, kjer lahko proti njim pridobimo nekaj točk, kar je tudi naš cilj,” je še povedal Smedley.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
1
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x