Williams se mora vrniti na prvotno specifikacijo

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2013 .

 
Tehnični direktor Williamsa, Mike Coughlan je priznal, da morajo uporabiti starejšo specifikacijo dirkalnika FW35, saj so s trenutno konfiguracijo očitno zašli na napačno pot. “Vrniti se moramo nazaj na točko, kjer smo mislili, da smo naredili velik korak naprej. Potem bomo spet začeli od tam in ocenili po kateri poti smo šli,” je povedal Coughlan.

Moštvo Williams je opustilo svojo najnovejšo postavitev izpuha in obliko stranic, potem ko so jo v petek primerjali s predhodno. Coughlan je priznal, da je to eno izmed področij, kjer njegovo moštvo šepa, še zdaleč pa ni edino. “Nekatere vidike usmerjanja izpušnih plinov je težko analizirati in modelirati. Bili smo nekoliko v zaostanku na področju izkoriščanja izpušnih plinov za povečanje podtlaka. Nekatere ekipe pa so imele že nekaj poizkusov. Izpuh je eno izmed področij, kjer je skriva veliko potenciala, a se ne posvečamo izboljšavam samo enega področja.”

Coughlan pravi, da z osnovo dirkalnika ni nič narobe, da bi morali razmišljati o celotni prenovi. Napredek naj bi bil mogoče že na dirki v Maleziji, ki bo čez en teden, večje posodobitve pa lahko pripravijo že za tretjo dirko sezone na Kitajskem. “Nimamo neke težave v sami osnovi, kot naprimer s prekomernim zvijanjem šasije. Imeli smo osnovni dirkalnik, ki je dobro deloval, zato menimo, da smo zašli na področju nekaterih aerodinamičnih delov. Mislimo, da predelava dirkalnika ni potrebna. Zašli smo na napačno pot in z nje se bomo vrnili na pravo,” trdi Coughlan.