Williams še formalno potrdil debi Logana Sargeanta v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2022 .

Moštvo Williams je še formalno potrdilo, da se Logan Sargeant prihodnjo sezono seli v F1, kjer bo postal moštveni kolega Alexa Albona. Pri Williamsu so njegov prihod sicer napovedali še preden je mladi dirkač izpolnil pogoje za superlicenco, ki je potrebna za nastop v F1, to formalnost pa je potrdil na zadnji dirki F2 v Abu Dabiju, kjer je v cilj pripeljal na četrtem mestu. Sargeant je z dvema zmagama in štirimi uvrstitvami na stopničke postal novinec leta, na debi v sezoni 2023 pa se je letos pripravljal na štirih prostih treningih v ZDA, Mehiki, Braziliji ter Abu Dabiju.

Sargeant bo tako prevzel mesto Kanadčana Nicholasa Latifija. “Logan se je od pridružitve akademiji mladih dirkačev odlično vključil v ekipo z delom na simulatorju, ter nazadnje z nastopi na štirih prostih treningih,” je dejal šef ekipe, Jost Capito. “Za njim je močna sezona v vlogi novinca v F2, zato komaj čakamo, da ga vidimo napredovati v F1.”

Sargeant je dejal, da so se mu izpolnile sanje. “Pripravljen sem in navdušen, da sem del te avanture moštva, ki se želi približati vodilnim,” je dejal Američan, ki je dodal, da je za njim sezona, v kateri je bila krivulja učenja zelo strma. “Letos sem se veliko naučil v vseh pogledih. Vse od dirkanja, nadzorovanja dirke, boljše vožnje in vožnje močnejšega dirkalnika. Najpomembnejši pa je bil čas v F1 simulatorju, ter na prostih treningih in seveda kilometri na tem zadnjem testiranju.”

Sargeant je prvi ameriški dirkač v F1 po 15 letih, sam pa ne verjame, da je priložnost dobil zaradi svoje narodnosti in povečanega zanimanja za F1 v ZDA.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish