Williams se opravičil Bottasu

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2015 .

Williams se je po napaki med postankom Valtterija Bottasa opravičil Fincu, ker so mu odvzeli potencialno uvrstitev med najboljše štiri. Ko je prvič zapeljal v bokse, so mehaniki na dirkalnik namestili tri mehke pnevmatike in eno srednjo, komisarji pa so ga zato kaznovali s kaznijo vožnje skozi bokse.

Rob Smedley za dogodek ni našel prave razlage, ne želi pa niti s prstom kazati na kogarkoli, ki naj bi bil kriv. “Dve stari lahko naredimo. Prvič, se opravičimo Bottasu, ker smo mu uničili dirko, kjer se je boril s Sebastianom Vettlom in Romainom Grosjeanom. Drugič, ne smemo obtoževati posameznikov. Oditi moramo kot skupina ljudi in za nazaj pogledati, kar se je zgodilo,” meni Smedley.

Bottas je svoje občutke strnil: “Zelo sem razočaran.  Nisem še slišal, da bi se zgodilo kaj takega. Ampak, kaj lahko naredim? Zagotovo nas je to stalo veliko, če pogledamo končni izkupiček. Brez kazni bi lahko bili peti ali nekaj takega, glede na to da sem bil v ospredju. Res pa naš tempo ni bil dovolj dober za stopničke, kar je bil naš cilj. Ni bil naš dan.”

Foto: pitlaneformula1.com

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish