WILLIAMS ne želi postati B-EKIPA

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

Mercedes letos preučuje meje dovoljenega sodelovanja z Racing Pointom, Red Bull ima že leta drugo ekipo v obliki moštva Toro Rosso/AlphaTauri, s katero namerava še okrepiti sodelovanje, medtem ko Ferrari tesno sodeluje z Alfo Romeo in se pred proračunskimi omejitvami še dodatno približuje Haasu.

Tako je Williams skupaj z McLarnom edini konstruktor brez lastnega motorja, ki se trudi ostati neodvisen v drugih segmentih in torej ni v zelo tesnem sodelovanju z večjo ekipo.

Čeprav vidijo možne koristi takšnega sodelovanja, nameravajo pri Williamsu ostati čim bolj neodvisni: “Vidimo prednosti, vendar ne želimo postati B-ekipa,” je dejal Simon Roberts, šef ekipe Williams. “Želimo ohraniti svojo neodvisnost, vendar želimo biti bolj konkurenčni. Zato smo odprti za širitev sodelovanja v prihodnosti, vendar bo njegov obseg odvisen od tega, kje smo močni in kje mislimo, da potrebujemo pomoč in podporo. “

Pri Williamsu so prepričani, da lahko zaostanek za konkurenco zmanjšajo, tudi če se ne postanejo B-ekipa ene od velikih ekip.

Dodal je, da morajo biti previdni pri tem, katere dele bodo izdelovali in katere bodo kupili: “Zaradi proračunske omejitve si ne moremo privoščiti neučinkovitosti, zato smo osredotočeni na predvsem na ta vidik.”

Roberts pravi, da lahko z novim lastništvom in denarjem, ki ga prinaša Dorilton Capital, zdaj investirajo v prihodnost. “Kar zadeva tehnologijo, lahko zdaj vlagamo vanjo in to tudi že počnemo. Tega v trenutnem dirkalniku še ne vidite, prihodnje leto pa bo vpliv novosti že v veliki meri viden. Letošnje leto je del dolgoročne strategije, ki zajema naslednjih pet let. Glavna stvar je pametno vlagati. Nočemo delati napak in gledamo dolgoročno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish