WILLIAMS ne želi postati B-EKIPA

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

Mercedes letos preučuje meje dovoljenega sodelovanja z Racing Pointom, Red Bull ima že leta drugo ekipo v obliki moštva Toro Rosso/AlphaTauri, s katero namerava še okrepiti sodelovanje, medtem ko Ferrari tesno sodeluje z Alfo Romeo in se pred proračunskimi omejitvami še dodatno približuje Haasu.

Tako je Williams skupaj z McLarnom edini konstruktor brez lastnega motorja, ki se trudi ostati neodvisen v drugih segmentih in torej ni v zelo tesnem sodelovanju z večjo ekipo.

Čeprav vidijo možne koristi takšnega sodelovanja, nameravajo pri Williamsu ostati čim bolj neodvisni: “Vidimo prednosti, vendar ne želimo postati B-ekipa,” je dejal Simon Roberts, šef ekipe Williams. “Želimo ohraniti svojo neodvisnost, vendar želimo biti bolj konkurenčni. Zato smo odprti za širitev sodelovanja v prihodnosti, vendar bo njegov obseg odvisen od tega, kje smo močni in kje mislimo, da potrebujemo pomoč in podporo. “

Pri Williamsu so prepričani, da lahko zaostanek za konkurenco zmanjšajo, tudi če se ne postanejo B-ekipa ene od velikih ekip.

Dodal je, da morajo biti previdni pri tem, katere dele bodo izdelovali in katere bodo kupili: “Zaradi proračunske omejitve si ne moremo privoščiti neučinkovitosti, zato smo osredotočeni na predvsem na ta vidik.”

Roberts pravi, da lahko z novim lastništvom in denarjem, ki ga prinaša Dorilton Capital, zdaj investirajo v prihodnost. “Kar zadeva tehnologijo, lahko zdaj vlagamo vanjo in to tudi že počnemo. Tega v trenutnem dirkalniku še ne vidite, prihodnje leto pa bo vpliv novosti že v veliki meri viden. Letošnje leto je del dolgoročne strategije, ki zajema naslednjih pet let. Glavna stvar je pametno vlagati. Nočemo delati napak in gledamo dolgoročno.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj