Williams nadaljuje sodelovanje z Masso in Bottasom

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2015 .

Williams je objavil, da bodo v sezoni 2016 nadaljevali sodelovanje s trenutnima dirkačema Felipejem Masso in Valtterijem Bottasom. Massa se jim je pridružil leta 2014 in v tem času dosegel štiri uvrstitve na stopničke, Bottas pa je v preteklih dveh sezonah sedemkrat stal med najboljšimi tremi.

“Zelo sem srečen, da sem del Williamsove družine. Drugo leto sem z njimi in veselim se nadaljnjega dela skupaj z moštvom. Spoštujejo me, prav tako kažemo rezultate. Izjemno je videti preobrat, ki se je pokazal od konca leta 2013,” je povedal Massa ob podaljšanju pogodbe. “Komaj čakam nadaljevanje. Zase vem, da bom dajal še več od sebe, tako za ekipo kot zase. Zahvaljujem se vsem članom za podporo in zaupanje vame. Na tem dobrem odnosu lahko gradimo naprej.”

Bottas je dodal: “Počaščen sem, ker ostajam tukaj za četrto sezono kariere v Formuli 1. V tem obdobju smo postajali močnejši kot moštvo in z navdušenjem gledam v naslednje leto, v katerem verjamem, da lahko prikažemo še boljše rezultate. Čeprav z nestrpnostjo pričakujemo, kaj bo prinesla sezona 2016, pa ostajam osredotočen na letošnji zaključek, saj moramo doseči še precej izzivov. Williamsovemu osebju se zahvaljujem za izkazano zaupanje tudi v prihodnje.”

Ustanovitelj in šef ekipe, Sir Frank Williams je izbiro utemeljil z besedami, da je za uspeh v Formuli 1 pomembna stalnost, ki jo poleg vsega vidi v nespremenjeni dirkaški zasedbi v zadnjih treh sezonah. Dvojec Massa-Bottas je opisal kot enega najmočnejših na štartni vrsti. Meni, da dirkača nosita vsak svoje kvalitete, ki moštvo vlečejo v napredek. “Uspeh, ki smo mu bili priča v zadnjih dveh sezonah, ne bi bil mogoč brez njiju dveh. Ključno vlogo pri doseganju ciljev bosta igrala tudi v prihodnosti,” je zaključil.