Williams: Moštvo se mora boriti kot se je Kubica

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2018 .

Claire Williams je v nedavnem intervjuju dejala, da njeno moštvo za uspešno naslednjo sezono potrebuje borben duh, kakršnega je v svoji karieri prikazal Robert Kubica. Poljak se po več kot osmih letih ponovno vrača na štartno vrsto Formule 1 potem, ko je njegovo kariero zaznamovala nesreča na Rallyu leta 2011.

Pogodbo je podpisal z moštvom Williamsa, ki je v minuli sezoni z desetim mestom v seštevku konstruktorjev zabeležilo svojo najslabšo uvrstitev v svoji zgodovini. Claire je ob vrnitvi Kubice poudarile predvsem njegovo borbenost s katero si je na koncu le uspel priboriti sedež v moštvu.

“Robert je v letošnji sezoni opravil izjemno delo za naše moštvo. Kot rezervni dirkač se je resnično zelo trudil.”

“Naslenje leto pomeni za nas nov začetek. Z Robertom sem letos preživela veliko časa, tako da sem ga še bolje spoznala kot osebo.”

“Pri njem najbolj občudujem njegovo borbenost. To trenutno zelo potrebujemo v našem moštvu. Vsi moramo trdo delati in mislim, da nam tako lahko uspe.”

Kubica bo tako skupaj s svetovnim prvakom Formule 2 Georgom Russellom v naslednji sezoni tvoril njihovo dirkaško zasedbo. Poljak velik vtis naredil tudi s tem, ko je kljub dejstvu, da je ostal brez sedeža v minuli sezoni sprejel vlogo testnega dirkača in to tudi zelo dobro opravil.

“Kljub temu, da v minuli sezoni ni dobil sedeža v našem moštvu je sprejel vlogo razervnega dirkača. To je name naredilo še poseben vtis. To pove veliko o njegovem karakterju. Dejstvo, da je eno leto že preživel skupaj z moštvom mu bo v naslednji sezoni predstavljajo veliko prednost.”

“Sedaj že dobro pozna moštvo, se z vsemi dobro razume, svojemu delu je zelo predan. Veliko časa preživi v tovarni, kjer pomaga pri napredku dirkalnika.”

Poleg znanja in izkušenj pa Kubica v moštvo prinaša tudi precej finančnih sredstev. Moštvo Williams je že potrdilo sodelovanje s poljskim naftnim podjetjem PKN ORLEN.

Kljub številnim namigovanjem druagče, naj bi bil triintridesetletni Poljak prva želja moštva za sedež v naslednji sezoni.

“Zagotovo je povsem pripravljen. Ko smo se odločali od dirkaški zasedbi je bil na vrhu našega seznama.”