Williams lani z 48 milijonsko izgubo

Williams
Avtor prispevka: , objavljeno 27. aprila 2015 .

Williams Grand Prix Holding je leto 2014 končal z 48 milijoni evri izgube, a vztrajajo, da bo letošnji izzid mnogo boljši. Namreč holdingu je upadel tako promet, kot dobiček, a dvignili so predvsem prihodek od sponzorjev in komercialnih pravic, kar pa bo vidno šele letos. Leta 2013 je imela ekipa prav tako dobiček, nekje okoli 20 milijonov, vendar pa to predvsem po zaslugi Pastorja Maldonada, ki je odšel v Lotus in PDVSA-ja.

Iz ekipe opozarjajo, da boljši rezultati pač stanejo več: “Leta 2013 smo pričeli s prestrukturiranjem ekipe. Izboljšali smo rezultate ekipe formule ena in pričeli ustavarjati dobiček. Leto 2014 je bilo leto tranzicije in tako tudi finančni rezultat ni bil najboljši. Smo pa prišli do boljših rezultatov, kar bo vidno v denarju, ki bo prišel iz komercialnih pravic in od sponzorjev, a to bo šele letos.

V ekipo smo veliko vlagali in tako povzročali predvsem stroške. Nismo imeli dovolj sponzorjev, tudi iz komercialnih pravic zaradi šele devetega mesta ni bilo dovolj denarja. Vlagali smo v ljudi, ekipo, razvoj, prodajo, prepoznavo in tako dalje. Delali smo na prihodnosti in verjamemo, da bo že naš letošnji rezultat precej boljši.”