WILLIAMS: Jost CAPITO bo novi IZVRŠNI DIREKTOR

Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2020 .

Po tem, ko sta Frank in Claire Williams letos poleti moštvo prodala ameriški investicijski skupini Dorilton Capital, so slednji po koncu sezone potegnili prve kadrovske poteze, s katerimi želijo nekoč izjemno uspešno moštvo spet približati vrhu.

Novi šef uprave podjetja Williams Racing bo s 1. februarjem postal Jost Capito, ki je svojo kariero v motošportu začel kot motociklist, nastopil je tudi na vzdržljivostnem reliju Dakar, konec osemdesetih pa se je pridružil BMW-ju in tam delal na razvoju pogonskih agregatov.

Leta 1989 se je pridružil športnemu oddelku Porsche Motorsport, sedem let kasneje je bil vodstveni delavec pri Sauberju, dve leti kasneje je bil tudi izvršni direktor omenjenega podjetja, nato je bil na vodstvenih položajih še pri športnih programih Forda in Volkswagna, v letu 2016 pa je bil nekaj mesecev prvi mož McLarna v Formuli 1, a je kmalu odšel nazaj k Volkswagnu.

Zdaj si je Nemec postavil izziv tudi v Formuli 1: “Zame je velika čast, da sem v teh razburljivih in izzivov polnih časih dobil priložnost voditi tako legendarno ekipo kot je Williams Racing.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj