Williams izziva ekipo Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 20. januarja 2016 .

“Mercedes ni nepremagljiv,” so si za cilj postavili odgovorni pri ekipi Williams. »Mercedes ima majhne rane, ampak te niso vidne, ker so močna ekipa. Vendar moramo biti pripravljeni, ko se bodo rane povečale,« je pojasnil tehnični vodja Pat Symonds za tiskovno agencijo Reuters.

Preteklo sezono je le pri treh tekmah uspelo, da je ekipo Mercedesa zaradi lastnih napak premagala druga ekipa, v bistvu je to zgolj bila ekipa Ferrari. In zakaj ne Williams? »Zagotovo smo imeli preveč operativnih napak, v to ni nobenega dvoma,« odgovarja Symonds in napoveduje boljšo sezono 2016. »Ne morem obljubljati, da bomo popolnoma brez napak, ker nihče ni imun proti napakam, vendar smo jih preteklo sezono imeli preveč. To bomo naslednjo sezono zmanjšali,« je še nadaljeval.

Težava je v tem, da se lahko prednost išče le v šasiji, saj je proti motorju Mercedesa to še toliko težje. »Če oni malce hitreje vozijo, kar si lahko tudi privoščijo, jim to prinese desetinko sekunde, potem moramo imeti avto, ki je še desetinko sekunde hitrejše, da smo lahko na podobni ravni,« je optimističen Symonds. »In vem, da so trenutne izboljšave veliko boljše, kot so bile preteklo leto.«

Na istem nivoju je tudi Felipe Massa, ki je že preteklo sezono bil tik pred zmago. »V zadnji sezoni smo bili parkrat na stopničkah in leto poprej še celo večkrat,« je pojasnil Massa za Sky Sports F1. »Upam in vem, da bomo kmalu tudi zmagovali, in imeli dirkalnik, ki bo to tudi zmogel.«

To je možno le z razvijanjem dirkalnika iz pretekle sezone. »Res je samo neki nadaljnji razvoj, ampak po mojem občutku hkrati zelo velik korak naprej. Imamo nekaj novosti na samem nosu dirkalnika kot tudi na sami šasiji in pod njo. Pa še nekaj zelo dobrih novosti na zadnjem delu dirkalnika. Fantje so z razvojem in testiranjem v vetrnem kanalu naredili zelo velik napredek,« se je pohvalil Rob Smedley, glavni inženir ekipe Williams.

Glede naslova svetovnega prvaka pa glavni predstavniki ekipe Williams le niso govorili. »Za leto 2016 je to morda res še previsok cilj,« je odgovoril Smedley. »Ampak smo pa prepričani v posamezne zmage na dirkah. Naš cilj je, da se neprestano izboljšujemo. Že leto 2014 je bilo za nas zelo uspešno, pretekla sezona tudi. Približujemo se ekipama, ki sodita v vrh Formule 1, in moramo še naprej delovati v tej smeri, za kar še naprej dajemo vse svoje napore.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

17 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje