Williams: Izguba Latifijevih sponzorjev ni tako občutna

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2023 .

Pri ekipi Williams trdijo, da so pred novo sezono F1 v finančno solidnem položaju, kljub izgubi sponzorjev nekdanjega dirkača Nicholasa Latifija.

Latifi je po treh sezonah z Williamsom ekipo zapustil ob koncu 2022, z njim pa so odšli tudi njegovi sponzorji, kot sta Lavazza in Sofina.

Moštvo Williams je ta teden predstavilo novo poslikavo dirkalnika FW45, na katerem se je pojavil nov sponzor, Gulf Oil. Komercialni direktor ekipe, James Bower, pa je dejal, da izguba Latifijevih sponzorjev ekipe ni prizadela tako močno, kot so nekateri namigovali.

“Obstajajo neke predpostavke glede izgube dohodka zaradi nedavnih sprememb, toda resničnost je drugačna,” je dejal Bower. “Med pripravami na sezono dodajamo nove partnerje, zato mislim, da smo v precej bolj robustnem položaju, kot smo bili zadnjih nekaj let.”

Pri Williamsu, kjer so na svoj portfelj sponzorjev dodali še tri ameriške sponzorje Stephens, Michelob Ultra ter PureStream, si veliko obetajo predvsem iz sodelovanja z Gulf Oil, ekipa v rokah ameriških lastnikov pa pričakuje veliko pozornosti na ameriških tleh, za kar bo poskrbel ameriški dirkač, sicer novinec v F1, Logan Sargeant.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj