Willi Weber dvomi v Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2014 .

V teh dneh se pričakuje potrditev iz Ferrarija, katerega zapušča Fernando Alonso in ga nadomešča Sebastian Vettel. Sicer Nemec podobno prihajaj v Maranello kot Schumi leta 1996, ko je po nekaj letih Ferrari postal dominantna ekipa. A nekdanji Schumijev menedžer Webber dvomi v Vettla: »Sebastian je zelo občutljiv, mnogo bolj od Michaela.

Če nekaj ne deluje dobro, je pritisk pri Ferrariju mnogo večji kot kjerkoli drugje. Ni vedno vse uživancija, da deluje vse kot je treba, saj je tu tudi veliko politike. Če se Alonso ni mogel soočiti z njo, potem se nihče ne more.« V Vettla dvomi tudi Helmut Marko iz Red Bulla, ki pravi, da je Michael včasih lahko neomejeno testiral in s tem pridobil: »Veliko so lahko testirali, tesno pa so sodelovali tudi z Bridgestonom. To so bile prednosti, ki pa jih ni več.

Menim, da Vettel ni tako močen kot Alonso. Tudi brez najhitrejšega dirkalnika je namreč Fernando lahko zmagoval na dirkah.« Poleg vsega pa iz Maranella prihajajo novice, da naj bi imeli pri dirkalniku za leta 2015, ki teče pod projektom 666 kar nekaj težav z aerodinamiko. Dirkalnik 666 bo prvi dirkalnik pod tehničnim vodstvom Jamesa Allisona, ampak ali bo dovolj hiter za Vettla?

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish