West Rossijevim navijačem: Ne bom popuščal!

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2015 .

Ko je postalo jasno, da Valentino Rossi ne bo ubežal kazenskemu štartu iz ozadja, so navijači Italijana pozvali dirkače v začelju karavane MotoGP, naj dirkaškemu Doktorju pomagajo v preboju v ospredje tako, da se mu umaknejo in ga spustijo predse brez boja.

Rossi na Yamahinem motociklu bo tako ali tako pretežek zalogaj za večino dirkačev na štartu jutrišnje dirke, zato denimo Stefan Bradl pravi, da čeprav ga ne bo mirno spustil mimo, bo Rossi tako ali tako verjetno hitro prišel pred njega. “Ne vem, kako bom reagiral,” je odgovoril na vprašanje o tem, kako bo ravnal, če ga dohiti Valentino. “Iskreno povedano ga ne bi namerno zadrževal. Hitrejši je od mene in verjetno bo dirko končal pred mano. Ne bom ga spustil mimo, toda verjetno ga ne morem zadržati za sabo.”

Podobnega mnenja je tudi Maverick Vinales: “Mislim da me bo z lahkoto prehitel. Moral bo sicer počakati kaj več kot 14 ovinkov, potem pa me bo z lahkoto prehitel na ravnini, kar mu ne bi mel biti pretežek zalogaj.”

V kočljivem položaju pa se bo znašel Bradley Smith, dirkač Tech 3 Yamahe. “Biti moraš pameten in ravnati pametno. Če me bo Valentino ujel prej kot v desetih krogih bo to pomenilo, da se je iz ozadja prebil bliskovito hitro. Če bo tako, ga niti ne bi imelo smisla poskušati zadržati za sabo. Toda takoj ko bo pred mano se mu bom prilepil na zadnjo gumo. In če se v zadnjem krogu ponudi priložnost, da ga prehitim, ga bom napadel in poskušal prehiteti, kot vsakega drugega dirkača.” Smith pa je pojasnil, da iz tabora Yamahe vsaj uradno ni prišlo nobeno navodilo o popuščanju Rossiju. “Pri Yamahi nas preveč spoštujejo, da bi prosili za kaj takega,” je dodal.

Precej bolj oster odgovor pa je navijačem Rossija v pogovoru za nemški Motorsport-magazine podal Avstralec Anthony West: “Sam sem v Evropi, brez prijateljev in domačih, ki bi mi sledili na dirke. Rossi je zaslužil milijone, jaz pa dirkam zastonj. Brez prebitega ficka sem in se poskušam prebiti od dirke do dirke. In od mene zahtevate, da popustim in ne vozim na polno? Nikakor!”

Andrea Iannone je po kvalifikacijah povedal: “Kako naj pomagam Valentinu? Mu dam svoj motor, da bo dirko začel bolj v ospredju? Nič ne morem storiti. Osredotočiti se moram na svoje delo in to je boj s Pedroso za četrto mesto in to bo moj cilj vso dirko.” Soimenjak in moštveni kolega pri Ducatiju je bil prav tako jasen, da tudi borcem za naslov ne bo popuščal. Ko pa so ga novinarji povprašali o “nepisanem” pravilu med dirkači, po katerem naj se z dirkači v boju za naslov ne bi prehitevali, pa je odgovoril kratko in jasno: “Če ni napisano, potem ne obstaja.”

5
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo