Wehrlein pri Manorju

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2016 .

Mercedesov rezervni dirkač Pascal Wehrlein bo v sezoni 2016 doživel svoj debi v Formuli 1, saj je podpisal pogodbo z Manorjem.

“Manor Racing je odlično mesto za začetek moje kariere v najvišjem razredu motošporta. Počaščen sem, da sem lahko del ekipe,” je povedal enaindvajsetletni aktualni prvak serije DTM, ki je od leta 2014 sodeloval že na osmih F1 testih.

“Je majhno in popolnoma osredotočeno moštvo. Komaj čakam, da spoznam osebje. Čeprav bo to moja prva sezona, želim v veliki meri pomagati Stephenu Fitzpatricku, lastniku ekipe, in ostalim članom pri doseganju ciljev. Izziv bo težav, ampak prepričan sem, da bomo uspeli priti tudi do točk. Zabavno bo,” je še dodal.

Fitzpatrick je objavo komentiral z besedami: “Wehrlein je oster dirkač z obetavno prihodnostjo. Zadovoljni smo, da smo ga pripeljali k sebi. Smo majhna ekipa, pripravljena na velike izzive v sezoni 2016, zato smo izbrali dirkača, ki je talentiran in hkrati lačen pretvarjanja vsega potenciala v uspehe na stezi. Navdušil je že na testiranjih s Force Indio in Mercedesom kot tudi s predstavami v DTM-ju. Manor mu lahko pomaga pri uspešni prvi sezoni v F1.”

Nemški dirkač bo za volanom dirkalnika oba dneva predsezonskih testiranj v Barceloni, ki se začnejo 22. februarja.

Moštvu manjka še potrditev drugega dirkača, za katerega se pogosto omenja Alexander Rossi. Američan je precej optimističen glede doseganja dogovora.