Wehrlein po koncu sezone zapušča Mercedes 

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2018 .

Pri Mercedesu so sporočili, da bodo ob koncu sezone končali sodelovanje z nekdanjim dirkačem Formule 1 Pascalom Wehrleinom.
Wehrlein je z Mercedesom leta 2015 osvojil prvenstvo DTM, nato pa prišel v Formulo 1, kjer je nastopal za moštvi Manor in Sauber. Ob koncu lanske sezone je ostal brez sedeža in se vrnil v DTM, ker pa bodo ‘srebrne puščice’ ob koncu sezone zapustile ta šport tako nemškemu dirkaču ne morejo ponuditi konkurenčnega sedeža v naslednji sezoni. Toto Wolf je ob tem dejal:

“Naš dirkaški program za mlade dirkače je temeljil na podpiranju le teh in iskanju najboljših možnosti za njihove kariere. To pa ni vedno ravna pot, ki pripelje na vrh in včasih je potrebno spoznati, da se sodelovanje preneha. Na žalost Pascalu nismo mogli zagotoviti konkurenčnega sedeža za naslednjo sezono.”

“Tako smo se skupaj s Pascalom odločili, da ne podaljšamo sodelovanja in mu tako omogočimo, da si najde priložnost drugje. Je izjemen talent, zato si jo tudi zasluži.”

Nemec se trenutno nahaja na osmem mestu skupnega seštevka DTM, v letošnji sezoni je le enkrat stal na odru za zmagovalce. Kljub temu pa še vedno ni izgubil upanja, da se nekoč vrne v Formulo 1. Trenutno je še vedno rezervni dirkač Mercedesa. Njegov povratek v Formulo 1 pa se zdi zelo malo verjeten, saj sta pri Mercedesu na ‘čakalni listi’ tudi Esteban Ocon in George Russell, ki bosta zelo težko dobila sedež za naslednjo sezono.

“Moja pogodba z Mercedesom poteče ob koncu letošnje sezone. Skupaj smo se odločili, da ne bomo podaljšali sodelovanja. Veselim se novih priložnosti in izzivov. Zahvaljuem se celotnemu moštvu za vso podporo v teh letih, seda pa je čas za nov korak.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish