Wehrlein novi razvojni dirkač Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2019 .

Nekdanji obetaven član Mercedesovega podmladka, Pascal Wehrlein se letos seli v Maranello, kjer bo v moštveni tovarni ekipe Ferrari z delom v simulatorju pomagal razvijati dirkalnik. Nemec je v sezonah 2016 in 2017 dirkal za moštvi Manor ter Sauber, ob koncu lanske sezone, v kateri je ob nastopanju v nemški seriji DTM opravljal vlogo testnega in rezervnega dirkača, pa se je razšel z Mercedesom.

Ta konec tedna sicer začenja sezono v prvenstvu Formule E, medtem pa bo delal še s Ferrarijem. Moštvo rdečih tega za zdaj še ni uradno potrdilo, toda prejšnja razvojna dirkača, Antonio Giovinazzi ter Danil Kvyat bosta letos dirkala za Sauber oziroma Toro Rosso, Wehrlein, ki je imel z Mercedesom sklenjeno pogodbo do 31. decembra 2018, pa je že v ponedeljek obiskal Maranello in opravil prve virtualne testne kilometre.

Razvojno moštvo je Ferrariju v lanski sezoni močno koristilo, saj so ravno s pomočjo simulatorja uspeli najti rešitve, da sta redna dirkača, Sebastian Vettel in Kimi Raikkonen, po nerodnih začetkih na petkovih prostih treningih potem v soboto in nedeljo našla boljšo formo. Eden izmed takšnih primerov je bila VN Kanade, kjer Vettel v petek ni kazal dobre forme, na kvalifikacijah pa je osvojil najboljši štartni položaj, s katerega je nato v nedeljo tudi zmagal. Da je vloga razvojnega dirkača zelo pomembna je po koncu sezone v Abu Dabiju priznal tudi Vettel sam.

“Na temelju podatkov prostih treningov smo dirkalnike za kvalifikacije precej prenastavili in občutek je bil boljši,” je povedal štirikratni svetovni prvak. “To se ni zgodilo prvič, zato smo zelo hvaležni fantom v simulatorju. Seveda ni najboljše delo za petek zvečer, še posebej, ko si mlad, toda delo je zelo pomembno in rezultati so vidni,” je še dodal Nemec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish