Webber napoveduje: Hamiltonu naslov, Ferrari konstruktorski prvak

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2020 .

Nekdanji dirkač Formule 1 Mark Webber je že takoj ob začetku novega koledarskega leta podal svoje napovedi za letošnjo sezono Formule 1. Avstralec napoveduje, da bo Lewis Hamilton v prihajajoči sezoni še četrtič zapored postal svetovni prvak ter se tako na večni lestvici s sedmimi naslovi izenačil z Michaelom Schumacherjem. Na drugi strani pa naj bi Ferrari s konstruktorskim naslovom prekinil šestletno prevlado srebrnih puščic.

Sezona 2019 je bila še ena v nizu dominacije Mercedesa. Lewis Hamilton je še šesti postal svetovni prvak, moštvo pa je prav tako suvereno osvojil naslov v seštevku konstruktorjev. Veliko so k temu z lastnimi napakami pripomogli že sami pri Ferrariju s velikim številom lastnih napak. Nova sezone prinaša nove priložnosti in po mnenju nekdanjega dirkača Red Bulla bi lahko začetek novega desetletja končno prinesel uspeh moštvu iz Maranella.

“Sebastian Vettel in Charles Leclerc sta sposobna skozi celotno sezono redno osvajati dovolj točk, da bi lahko to morda zadostovalo za končni konstruktorski uspeh. Glede dirkaškega naslova menim, da bo Lewis ponovno pokazal svojo premoč skozi celotno sezono ter se na koncu veselil naslova.”

Že nestrpno pričakujem novo sezono, ko bo Lewis lovil sedmi naslov ob tem pa se spopadal z mladima in uspeha lačnima dirkačema – Leclercom ter Verstappenom.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj