Walker: Vettel se mi smili

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2013 .

 

Legendarni komentator formule ena, Murray Walker je dejal, da se mu Sebastian Vettel smili, saj po njegovem mnenju Nemcu za njegove uspehe ne pripisujejo potrebnih zaslug.

Vettel je zmagal na zadnjih petih dirkah, že na naslednji dirki v Indiji pa si lahko prihodnji konec tedna tudi pridirka četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka. Toda dirkač Red Bulla je bil zaradi dominantnosti na stopničkah za zmagovalce že večkrat izžvižgan, kar pa se Walkerju ne zdi pravično.

“Vettel se mi smili,” je dejal Walker. “Zaradi dobrega dirkalnika mu ne pripisujejo zaslug za uspehe. Manj poučeni gledalci trdijo, da bi v takšnem dirkalniku uspelo vsakomur, toda Webbru to ne uspeva, pa je zelo dober dirkač. Vettel je eden izmed največjih dirkačev vseh časov.”

Največji razlog za nepriljubljenost med gledalci naj bi bil zaplet okrog ukaza “multi 21” v Maleziji, kjer je Vettel ignoriral ukaze iz moštva, ter prehitel moštvenega kolega Webbra in si pridirkal zmago. Toda Walker meni, da je dogajanje na dirki v Sepangu le poudarilo Nemčevo željo po uspehu.

“Mislim, da je bila to zelo nešportna poteza, katero pa lahko razumem. Eno je soditi, kaj je prav in kaj ne, ko sediš za tv ekranom, ko sediš v dirkalniku in ko ti po žilah teče adrenalin pa je povsem drugače. Pravi superzvezdniki se ponašajo z neusmiljenostjo, zaradi katere so sposobni stvari, ki jih navadni ljudje ne odobravajo,” je pojasnil Walker.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj