W Series – Formula samo za ženske!

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2018 .

Prihodnjo sezono se nam obeta nova tekmovalna serija, ki pa bo namenjena le ženskam, ki naj bi tako lažje prišle do nastopa v svetovnem prvenstvu formule ena. Dirkačice bodo vozile identične dirkalnike formule 3 in se borile za nagrade iz sklada v višini 1.3 milijona evrov, serijo pa podpira nekdanji dirkač in komentator formule ena, David Coulthard.

Zmagovalka prvenstva bo prejela nekaj več kot 435.000 eur, s katerimi naj bi si lažje utrla pot do F1. Sezona bo obsegala šest 30-minutnih dirk v Evropi, prva bo na sporedu v mesecu maju. Kasneje naj bi se obseg dirk povečal, na koledarju pa naj bi se znašle tudi dirke v Avstraliji, Aziji in Ameriki.

Dirkačice ne bodo potrebovale sponzorske podpore, bodo pa morale dokazati svoje sposobnosti v intenzivnem izbirnem postopku, s katerim naj bi do dirkalnika prišle le najbolj nadarjene.

Med sodniki bo tako Culthard sam, ob njem pa še nekdanji šef moštva F1 Dave Ryan, ki bo direktor dirk serije, na seznamu pa se je znašel tudi Adrian Newey, ki bo seriji pomagal kot svetovalec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish