Vsi razen Honde smejo razvijati motorje

Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2015 .

Proizvajalca motorjev, Ferrari in Renault, sta se zavzemala, da bi FIA dovolila razvoj motorjev, da bi s tem zmanjšali razliko do dominantnega Mercedesa. Toda Mercedes se s tem ni strinjal in kazalo je, da bo razmerje moči ostalo v prihodnji sezoni nespremenjeno. Toda stvari so se močno obrnile, saj je FIA zdaj priznala, da v pravilniku obstaja luknja, ki omogoča razvoj motorjev tudi med sezono.

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je ves čas menila, da pravila narekujejo, da je specifikacijo motorja za celotno sezono potrebno homologirati pred prvo dirko, kasnejše spremembe pa naj bi bile prepovedane.

“Čeprav to ni bilo izrecno navedeno, smo si pravila razlagali tako, da proizvajalci motorje smejo spremeniti le v okviru pravil, potem pa motor za celotno sezono homologirati pred prvo dirko,” je dejal predstavnik zveze FIA.

Na luknjo je opozoril Ferrarijev tehnični direktor James Allison že v sklopu sestanka pred VN Abu Dabija, roke FIE pa so tako zvezane in ni ostalo drugega, kot da prizna, da dejanskega roka za homologacijo ni navedenega.

Proizvajalci tako lahko na svojih osnovnih motorjih, kakršni so bili homologirani lani, izkoristijo 32 tako imenovanih žetonov*, kadarkoli tekom sezone, pri čemer pa še vedno ne smejo uporabiti več kot štirih motorjev za sezono.

Pri tem pa je izvzeta Honda, saj gre za novega proizvajalca s povsem novim motorjem. “Obstoječi proizvajalci so morali svoje lanske pogonske agregate homologirati do 28. februarja, zato je edino pošteno, da ta rok velja tudi za novega proizvajalca,” je pojasnil tehnični delegat FIE, Charlie Whiting.
*Ko je bil predlagan prehod na šestvaljne motorje, je bilo obenem dogovorjeno, da se razvoj motorjev prepove, s čimer naj bi se omejilo stroške. Proizvajalci so morali do 28. februarja 2014 Mednarodni avtomobilistični zvezi FIA posredovati svoje zasnove motorjev, spremembe le teh pa niso bile dovoljene, razen če je pri tem šlo za spremembe s katerimi bi povečali zanesljivost, varnost ali pa zmanjšali stroške. Toda dovoljena je bila omejena količina sprememb med sezonami.

Spremembe so omejene po sistemu žetonov. Celoten pogonski sklop je razdeljen na 66 “žetonov” ki so ovrednoteni glede na to, kako pomembni so. Najpomembneji so vredno tri žetone, najmanj pomembni enega. Pred sezono 2015 je bilo dorečeno, da se pet izmed teh žetonov nikakor ne sme spreminjati, preostalih 61 pa je proizvajalec lahko spremenil, če je bilo to potrebno. Toda ni bilo dovoljeno spremeniti celotnega pogonskega sklopa. Proizvajalec sme pred sezono 2015 spremeniti le za 32 žetonov komponent pogonskega sklopa, kar pomeni nekje okrog 48 odstotkov. Luknja v pravilih pa se nahaja prav v delu, ki določa do kdaj je treba izkoristiti teh 32 žetonov.

FIA je menila, da jih je potrebno izkoristiti do prve dirke, pri Ferrariju in Renaultu pa so tehtno argumentirali, da pravila roka ne določajo.

Proizvajalci pa imajo med vsako prihodnjo sezono na voljo manj žetonov. Tako bodo za sezono 2016 smeli spremeniti le še 38 odstotkov pogonskega sklopa, 2017 le še 30, pred sezono 2018 23 odstotkov, za sezoni 2019 in 2020 pa le še pet.