Vse kaže na veliki Hamiltonov triumf

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2015 .

Pred nedeljsko dirko v Austinu (Teksas, ZDA) skoraj vse govori v dobro vodilnega v skupnem seštevku tošk letošnjega prvenstva, Lewisa Hamiltona.

Sebastian Vettel, ki je v seštevku na drugem mestu, bo med ostalim kaznovan tako, da bo prestavljen nazaj za deset mest glede na njegovo uvrstitev v kvalifikacijah. Ekipa Ferrari bo namreč uporabila peti motor, ki prinese kazensko izgubo štartnih mest. »Seveda ni prijetno, če moraš iti za deset mest nazaj,« je Vettel v četrtek komentiral odločitev ekipe in priznal, da so nov motor načrtovali že pred časom.

Če bo tudi tokrat Hamilton, kot že v obeh zadnjih dirkah v Texasu, zmagal, mora biti Vettel drugi, da si ohrani nadaljnje možnosti za morebiten boj za letošnjega prvaka formule 1. V kolikor bo tretji, lahko Hamilton že v nedeljo slavi svoj novi, tretji naslov, ne glede na to, kje konča Nico Rosberg. Prvega je osvojil leta 2008 z ekipo McLaren ter drugega lansko leto za ekipo Mercedes.

»Od kar zadnji dve leti ponovno prihajamo v Austin je to bila zame vedno ena odlična dirka,« je pred novinarji sproščeno govoril Hamilton, medtem ko njegov sotekmovalec Nico Rosberg s 73 točkami zaostanka tudi teoretičnih možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka več nima veliko.

Vettel je dejal, da je tudi tokrat, kot v vseh predhodnih sezonah njegov cilj na meji maksimalnega. Zato je potrebno tudi uporabo že petega motorja, dovoljeni so le štirje na sezono, videti kot del tega maksimalnega učinka. Vettel je že večkrat dokazal, da zanj ni nemogoče se boriti iz srednjih startnih mest in pridirkati na stopničke, čeravno je tudi tokratni start in uspeh bolj na strani Hamiltona, kot na njegovi strani. Ampak tudi sam prizna, da nobena situacija zanj in takoj brezupna.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo