Vsaj za mesec dni prestavljena tudi dirka v Le Mansu

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2020 .

Organizatorji dirke v Le Mansu so sporočili, da bi bila lahko letošnja dirka razreda MotoGP zaradi izbruha virusa prestavljena vsaj za mesec dni. Namesto meseca maja bi bila tako dirka na sporedu junija, če se bodo razmere po Evropi do takrat normalizirale. Podobno bi se lahko zgodilo tudi z dirkama v Jerezu ter Mugellu

Predstavnik organizatorjev Claude Michy je za francoski časopis Lequipe dejal:

“Končna odločitev o tem kaj bo z dirko v Le Mansu bo znano v prvem tednu meseca aprila. Vse je seveda odvisno od zdravstvene situacije. Nobene potrebe ni po hitenju.”

Če bo dirka v Franciji tudi uradno prestavljena na mesec junij bi bila lahko dirka na sporedu v vikendu med 12.6 in 14.6.2020. To je bil sicer termin legendarne 24-urne avtomobilistične vzdržljivostne dirke, ki pa je sedaj prestavljena na september.

Glede na to, da je bila francoska preizkušnja v lanski sezoni s skupno 206 333 obiskovalci najbolj obiskana evropska dirka v motociklističnem razredu in druga skupno (le za Tajsko) je pričakovati, da bo storjeno vse v želji, da dirko v Le Mansu letos izpeljejo.

Michy je ob tem že poudaril, da tega nikakor ne nameravajo izvesti za zaprtimi vrati. Dirkaški konec tedna namreč pomeni praznovanje, ob tem pa je ključno, da se izpelje čim več dirk.

“Najpomembneje je, da se bo prvenstvo letos odvilo pa tudi če samo z desetimi ali enajstimi dirkami. Od tega je odvisna prihodnost tekmovanja ter moštev.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish