Vroč napovednik za slovensko prvenstvo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2013 .

 

Reli Rebenland, le nekaj kilometrov preko avstrijske meje, je dobil avstrijski prvak Raimund Baumschlager, za nas bolj zanimivo dogajanje pa se je odvijalo v diviziji dvokolesno gnanih dirkalnikov, kjer sta Alan Pajk s citroenom C2 R2 in Matej Grudnik z renault twingom uprizorila izjemno zanimiv in izenačen dvoboj.

Dvoboj je bil odločen šele na zadnji hitrostni preizkušnji, kjer je Grudnik Pajka prehitel za šest sekund. Reli sta v skupnem seštevku končala na dvanajstem in trinajstem mestu, v svoji diviziji pa sta bila četrti in peti.

Grudnik je v Avstriji nastopil z novim sovoznikom Florjanom Rusom, Jaka Cevc pa je prvič sedel ob Pajku. Obe posadki štetjeta med favorite za naslov državnega prvaka v diviziji II med dvokolesno gnanimi dirkalniki. Njun naslednji dvoboj se obeta sredi aprila na reliju Lavanttal, kjer se tudi začenja letošnje slovensko državno prvenstvo.

Na reliju Rebenland pa je slovenske barve zastopala še ena posadka. Asja Zupanc je s sovoznico Blanko Kacin z mitsubishi lancerjem evo9 reli zaključila na desetem mestu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj