Vrnitev FERNANDA ALONSA: Vzrok za zaskrbljenost pri SAINZU

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2020 .

Za španske medije, ki poročajo o Formuli 1, bo sezona 2021 pravi praznik. Carlos Sainz bo sedel v Ferrariju, povrhu pa se kot stalni dirkač v kraljevi razred motošporta vrača tudi Fernando Alonso, ki bo dirkal za moštvo Alpine, kot se bo prihodnje leto imenovala ekipa Renault.

Za Carlosa Sainza, ki je letos (in tudi lani) osvojil šesto mesto, bo Ferrari njegov četrti delodajalec v Formuli 1 po Toro Rossu (2015-2017), Renaultu (2017-2018) in McLarnu (2019-2020). Sainz je peti španski dirkač tovarniške ekipe iz Maranella – po Alfonsu de Portagu (1956-1957), Marcu Geneju, Pedru de la Rosi (oba le kot testna dirkača) in seveda Fernandu Alonsu (2010-2014). V okviru pogovora z mediji v Španiji, je 26-letni Sainz najprej govoril o Ferrariju, potem pa še o 39-letnem rojaku Alonsu. Na vprašanje, ali je od dvakratnega svetovnega prvaka dobil že kakšne nasvete o Ferrariju, je Sainz odgovoril: “Ne, do sedaj še nisem. Vendar sem prepričan, da se bova še pogovarjala. Vendar je Ferrari, kot ga je on poznal leta 2014, je bil drugačen kot Ferrari danes. Ekipa in dirkalniki so se močno spremenili, kar ostane, je duh tekmovalnosti in navdušenje navijačev.

Carlos Sainz, novi dirkač Ferrarija, je o Fernandu Alonsu, ki se 2021 vrača v Formuli 1, dejal, da je v pogledu sezone 2022 nekoliko zaskrbljen.

In kako Sainz ocenjuje položaj rojaka Alonsa? “Renault je imel letos na mnogih dirkah tretji najboljši dirkalnik, osvojili so tri uvrstitve na stopničke in prepričan sem, da bi Fernando dirkal vsaj na nivoju Daniela Ricciarda. Če bo Renault še naprej pritiskal na plin in se bo še izboljševal, potem se bo lahko tudi Alonso boril za visoka mesta. Toda kar me pri Alonsu nekoliko skrbi, je sezona 2022, ko bomo dobili povsem nove dirkalnike, ko bo kraljevi razred motošporta v neki meri pritisnil gumb za reset.”                                              

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish