Vreme in zadnji dirkaški vikend pred poletno pavzo

Avtor prispevka: , objavljeno 29. julija 2016 .

Pred zadnjimi tremi dirkami Formule 1 smo jasno videli, da je vreme lahko zelo odločilen faktor, ki vso strategijo ekip postavi na glavo.

Glede na napovedi za konec tedna pred tekmo za VN Nemčije v Hockenheimu ni videti prav nič drugače. Tokrat v igri ni samo dež, ki ga naj glede na napovedi v času kvalifikacij in nedeljske dirke ne bi bilo, ampak bolj veter, ki ravno tako vpliva na delovanje dirkalnikov in razmere na dirkališču; še posebej pri zaviranju pred zavoji.

Kot rečeno bi naj kvalifikacije potekale v suhem, so pa možni nalivi v noči iz sobote na nedeljo, kar vpliva na temperature v nedeljo. Tako bi naj bile temperature nižje, kar lahko ob že prej omenjenem vetru spremeni nastavitve dirkalnikov.

Seveda vsi ljubitelji Formule 1 pričakujemo glavni boj med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom, ki je uspel narediti nekaj, kar so nekateri imeli za nemogoče; v skupnem seštevku je prehitel Rosberga. Morda je tudi zato v tem tednu med medije prišla novica, kjer Bernie Ecclestone hvali Hamiltona in ga ocenjuje kot najboljšega dirkača vseh časov. In tudi statistika to počasi potrjuje. Le tri zmage ga še ločijo od tega, da prehiti Alaina Prosta in postane drugi dirkač z največ zmagami za Michaelom Schumacherjem. Če mu letos uspe osvojiti svoj četrti naslov svetovnega prvaka, bo Prosta prehitel tudi na tej lestvici in tako postal tretji dirkač z največ naslovi svetovnega prvaka.

51
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo