VR46 v 2022 na Ducatijevih motociklih

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2021 .

Po poročanju italijanske Gazzette dello Sport je moštvo Valentina Rossija, VR46, za svojo premierno sezono v razredu MotoGP izbralo Ducatijeve motocikle in bo tako postalo uradno pol tovarniško moštvo.

Uradna potrditev naj bi sledila v Barceloni, saj želijo med dirkaški koncem tedna v Mugellu sporočiti nekaj drugih pomembnih novic, med katerimi je ta, da bo Jack Miller ostal v tovarniški ekipi Ducatija, njegov moštveni kolega pa bo ostal Pecco Bagnaia.

Ducati naj bi potrdil tudi triletno podaljšanje pogodbe z moštvom Pramac, kjer bo dirkaška zasedba Johann Zarco – Jorge Martin ostala nespremenjena.

Rossi je za svoje moštvo imel na razpolago kar tri ponudbe. Poleg Ducatija še Yamaho ter Aprilio, še posebej mamljiva pa je bila Yamahino ponudba, saj bi VR46 za polno tovarniško podporo na sezono odštelo le 5 milijonov evrov, kar je skoraj pol manj, kot za sezono zdaj Yamahi plačuje moštvo Petronas SRT. Toda po poročanju nekaterih virov ekipa, ki bo znana kot Aramco VR46 in Yamaha nista našla zadovoljivega soglasja glede dirkaške zasedbe.

O prihodnosti Valentina Rossija pa za zdaj ni znano nič novega, najverjetneje pa je, da bo njegovo trenutno moštvo kljub višji ceni moralo podaljšati sodelovanje z Yamaho, kjer pa bo tovarniški motocikel dobil Franco Morbidelli. Kaj to pomeni za Rossija v tem trenutku ni znano.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish