Vozniki zahtevajo od Pirellija hitrejše pnevmatike

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2016 .

Letošnja sezona Formule 1 se še niti začela ni, a vozniki dirkalnikov že razmišljajo o sezoni 2017. Takrat naj bi postale veljavne posamezne spremembe, ki bi , po zagotovilih nekaterih, samo Formulo 1 naredile bolj zanimivo, bolj spektakularno in predvsem hitrejšo. O teh spremembah se bo v prihodnih mesecih še veliko govorilo.

Posebno mesto pri spremembah imajo tudi pnevmatike. V začetku se je govorilo o tem, da naj bi pnevmatike postale širše in tako bi se na hitrosti pridobilo do dodatnih pet sekund. O tem se trenutno nič več ne govori, kar jezi nekatere voznike.

Zato je združenje voznikov GPDA na Pirelli in Bernieja Ecclestona naslovilo apel in  zahtevo po hitrejših pnevmatikah. »Vozniki jasno izpostavljamo, da pričakujemo, da bo Pirelli naredil in nudil pnevmatike, ki bi bile v zavojih hitrejše in seveda tudi varnejše,« je njihovo mnenje v pogovoru za BBC izpostavil predstavnik GPDA voznik Alexander Wurz.

Vozniki so se v preteklih sezonah pogosto pritoževali nad pnevmatiki, ki jih dobavlja Pirelli. Pirelli in Ecclestone zagovarjata pnevmatike, ki bi naj vodile tudi do dodatnih postankih v boksih, kar bi po njunem mnenju dirke naredilo veliko bolj privlačne in izzivalne. Vendar vozniki pravijo, da je takšno mnenje ena velika neumnost.

»Če bi imeli zadovoljive pnevmatike, potem bi imeli tudi zadovoljne voznike dirkalnikov. V kolikor bi dirkači imeli veselje z vožnjo, potem se tudi sama atraktivnost Formule 1 poveča, kar je seveda samo po sebi dobra reklama za celoten produkt,« je zaključil Wurz na koncu pogovora za BBC.

6
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
6 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo