Vodstvo dirke pojasnilo Rossijevo kazen

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2015 .

Direktor dirke Mike Webb je pojasnil zakaj je Valentino Rossi dobil kazenske točke, zaradi katerih se bo na naslednji dirki preselil na zadnje štartno mesto.

Rossi je kazen dobil, ker je Marca Marqueza v 14. zavoju sedmega kroga dirke izrinil z dirkaške linije, nato pa sta dirkača trčila. Webb je pojasnil, da je Italijan s tem, ko se je dotaknil MArqueza, prekršil pravila, medtem ko Marquez s svojo vožnjo ni prekršil nobenih pravil. “Vodstvo dirke je Valentina Rossija kaznovalo zaradi neodgovornega dirkanja, to je, zaradi namerne povzročitve dotika z drugim dirkačem,” je pojasnil in dodal: “Namerno je na široko peljal v ovinek, da bi s tem z linije zrinil drugega dirkača. Njegovo ravnanje je povzročilo padec drugega dirkača, kar je neodgovorno.

“Marc je pojasnil, da je vozil svojo dirko in čakal, da bodo gume začele delovati optimalno. Vozil je hitro, ko je lahko in počasi, ko je moral upočasniti. Valentino je menil, da je Marc namerno in nešportno upočasnjeval dirko. Oba dirkača sta delno kriva, toda kar se tiče pravil, Marquez ni povzročil kontakta z drugim dirkačem in ni kršil nobenih pravil, čeprav njegova vožnja ni odgovarjala Rossiju, ki je reagiral. Žal je reagiral napačno in proti pravilom,” je še pojasnil Webb.

Yamaha se je pritožila na odločitev komisarjev, a je bila pritožba zavrnjena.

Foto: MotoGP

6 Comments

 • Jure Sujica

  popolna laž! Iz vseh posnetkov se lepo vidi, da je prvi dotik opravil Marquez, iz helikoptrskega pa se dotik Rossi-ja postavi pod vprašaj in tudi direktor dirke je na to namignil…

 • Jure Sujica

  popolna laž! Iz vseh posnetkov se lepo vidi, da je prvi dotik opravil Marquez, iz helikoptrskega pa se dotik Rossi-ja postavi pod vprašaj in tudi direktor dirke je na to namignil…

 • Branko Delišimunovič

  Markez je totalni debil zakaj se on bori za špansku čast u dogovoru z Lorencom da ga sprovocira in naj premislijo koga kaznovat.

 • Blaž Štremfelj

  a pa ga res? poglej kje teče linija in kdo pelje v ovinek, kdo pa iz njega. Marquezu, ki je hotel speljat ovinek, ni ostalo drugega, kot da založi v ovinek, kar bi naredil vsak dirkač, ki bi ga hotel speljat oziroma se izognit vožnji izven steze rossi je pa tiščal vanj in logično, da se je marquez dotaknil njegovega motorja. Je pa vse skupaj izzval rossi, kar je tudi sam priznal, da je rinil Marca s steze in to je rekel tudi direktor dirke in zato je tudi dobil kazen. pravila so taka, niso jih napisal minuto po incidentu, samo da bi kaznoval rossija, tko da so razne teorije zarot prav smešne. izgovor rossija, da mu je noga padla s stopalke je pa tudi za lase privlečen. se mu je videlo z obraza, ko je to nakladal. in če ne bi tega naredil namerno, ne bi trikrat pogledal nazaj proti Marcu, preden ga je brcnil na tla. Če zahtevate kazen za marqueza, ker se je dotaknil mtorja rossija…zakaj niste zahteval da se rossija v Assnu diskvalificira, ker se je nagnu na Marquezov motor da je potem sekal ovinek in zmagal?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja