Vodstvo dirke pojasnilo Rossijevo kazen

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2015 .

Direktor dirke Mike Webb je pojasnil zakaj je Valentino Rossi dobil kazenske točke, zaradi katerih se bo na naslednji dirki preselil na zadnje štartno mesto.

Rossi je kazen dobil, ker je Marca Marqueza v 14. zavoju sedmega kroga dirke izrinil z dirkaške linije, nato pa sta dirkača trčila. Webb je pojasnil, da je Italijan s tem, ko se je dotaknil MArqueza, prekršil pravila, medtem ko Marquez s svojo vožnjo ni prekršil nobenih pravil. “Vodstvo dirke je Valentina Rossija kaznovalo zaradi neodgovornega dirkanja, to je, zaradi namerne povzročitve dotika z drugim dirkačem,” je pojasnil in dodal: “Namerno je na široko peljal v ovinek, da bi s tem z linije zrinil drugega dirkača. Njegovo ravnanje je povzročilo padec drugega dirkača, kar je neodgovorno.

“Marc je pojasnil, da je vozil svojo dirko in čakal, da bodo gume začele delovati optimalno. Vozil je hitro, ko je lahko in počasi, ko je moral upočasniti. Valentino je menil, da je Marc namerno in nešportno upočasnjeval dirko. Oba dirkača sta delno kriva, toda kar se tiče pravil, Marquez ni povzročil kontakta z drugim dirkačem in ni kršil nobenih pravil, čeprav njegova vožnja ni odgovarjala Rossiju, ki je reagiral. Žal je reagiral napačno in proti pravilom,” je še pojasnil Webb.

Yamaha se je pritožila na odločitev komisarjev, a je bila pritožba zavrnjena.

Foto: MotoGP