Vodja moštva Haas kaznovan zaradi žaljenja komisarja dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2019 .

Vodja moštva Haas Guenther Steiner je bil s strani komisarjev mednarodne avtomobilistične zveze FIA kaznovan z denarno kaznijo v vrednosti 7500$. Steiner je namreč ob koncu dirke v Rusiji v radijskem pogovoru z njegovim dirkačem Kevinom Magnssenom žalil komisarja dirke. Do tega je privedlo nezadovoljstvo nad kaznijo petih sekund, ki jo je dobil danski dirkač ob tem, ko se je boril za sedmo mesto s Sergiom Perezom. Pri tem je v drugem zavoju zapeljal s steze, vendar pa se nanjo ni vrnil pravilno.

V radijskem pogovoru je tako svojemu dirkaču dejal:

“Če ne bi bilo neumnega komisarja bi bili osmi. Veš kdo je to. Vedno isti. Ne more biti dovolj pameten.”

Komisarji so ga tako v petek povabili na zagovor, kjer je lahko vse skupaj pojasnil. Ob koncu pa podali izjavo za medije:

“Besede, ki jih je uporabil gospod Steiner so komisarjem FIA(e) prizadejale moralno škodo. Svoje dejanje sicer obžaluje, kar pa ne spremeni dejstva, da so njegove besede pod vprašaj postavile znanje in poštenost komisarjev. Te izjave tudi škodujejo ugledu motošporta kot celote. Takšni javni napadi so povsem neprimerni in jih ne bomo tolerirali.”

Glede na to, da Steiner v preteklosti ni prejel nobene takšne kazni je jo tokrat odnesel le z denarno v vrednosti 7500$. V primeru ponovitve takšnih dogodkov pa ga lahko čakajo hujše posledice.